avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nulitate contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nulitate contract

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pot cere anularea unui contract de vanzare-cumparare pe care l-am incheiat cu o societate (SRL) pe motiv ca in acel contract societatea a fost reprezentata de unul dintre asociatii ei si nu de administratorul unic al acesteia.
Am cumparat de la acea societate un autoturism pt care am platit un avans si acum as dori anularea acelui contract. Este suficient acest motiv?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 09:17, 29 Iulie 2012
Daca in contract este stipulat ca la incheierea acelui contract trebuie sa fie prezent un administrator si nu un asociat atunci contractul este nul si sigur ca se poate desfinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
ContSters259084, utilizator
Puteti cere anularea contractului in conditiile in care cel care a reprezentat societatea nu avea calitatea de reprezentant legal. Asociatii au aceasta calitate, ei pot angaja societatea in raporturi contractuale, ba mai mult pot limita puterile administratorului. Asa ca din punctul meu de vedere nu merge motivul invocat de dumneavoastra.
Din punctul meu de vedere atata vreme cat cei din societate nu contesta calitatea de reprezentant legal al persoanei semnatare a contractului, contractul este perfect valabi si nu poate fi anulat pe acest motiv. Faptul ca acum d-voastra v-ati razgandit in privinta masinii si cautati un motiv ca s-o dati inapoi, nu este un motiv plauzibil sa puteti anula un contract. In fond cei din societate pot oricand intocmi o AGA prin care pot sa-mi dea si mie, in fond, dreptul de a-i reprezenta la o vanzare, nu este un drept exclusiv al administratorului societatii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta leonida leonida daca X si Y sunt asociati intr-un SC si X este administrator de cand SC a fost infiintata,iar X este proprietarul unui imobil,imobil pe care il vinde catre SC ... (vezi toată discuția)
Detalii act constitutiv intre 2 asociati Liviu013 Liviu013 Buna ziua, am o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu o formulare dintr un act constitutiv pe care l-am semnat si am inteles ca nu este ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde masina firmei fara acordul asociatului? m_m m_m Buna ziua, Sunt asociat cu o persoana intr-un SRL, fiecare detinand 50%. Cealalta persoana este si administrator. Acesta a vandut masina firmei fara ... (vezi toată discuția)