avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament intre soti

Sunt casatorita si am un copil doresc sa stiu care este modalitatea legala ca atunci cand unuldintre soti moare celalalt sa mosteneasca totul este vorba de mai multe imobile pe care le/am realizati mpreuna cu sotul si parintii mei
Imoobilele sunt pe numele meu si al sotului
doresc ca copilul sa mosteneasca averea doar atunci cand noi nu mai suntem iar in cazul in care patim ceva toti trei beneficiarii bunurilor sa fe parintii mei daca mai traiesc sau sora mea si nepotul fara cumnat ca el nu merita
mentionez ca sotul mai are frati si parinti dar cum nu ne/au ajutat cu nimic nu vrem ca sambeneficieze de ceva
mentionez ca sotule de acord cu decizia luata numai ca vrem sa fietotulegal si daca se poate cat mai puternic daca cumva va fi atatcat documentul in instanta
multumesc si asteptraspuns
Cel mai recent răspuns: nrri , utilizator 10:00, 11 Ianuarie 2014
copilulul este mostenitor rezervatar si nu are cum sa fie inlaturat de la mostenirea dvs sau a sotului. va culege cel putin rezerva succesorala. nu aveti cum sa evitati aceasta.
restul depinde de ordinea deceselor. oricum cumnatul (sotul surorii) nu vine decat la mostenirea sotiei sale, adica a surorii dvs
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
cassy, utilizator
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru a continua discutia, aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Joha a scris:

In primul rand la decesul unuia dintre dvs cu testament sau fara testament si copilul dvs va mosteni fie legal cota sa parte din mostenire daica 3/4 sau daca faceti testamente reciproce va putea cere reductiunea liberalitatilor excesive pentru ca II incalca rezerva succesorala care este stabilita de lege si nu tine cont de vointa testatorului, testatorilor. Testamentele le puteti face autentice la notar.

Problema nu este ca vreau sa inlatur cumva copilul de la mostenire , dar eu am o boala nevindecabila si doresc sa gasim o cale impreuna cu sotul ca in cazul in care isi reface viata , el sau copilul sa nu ramana pe drumuri niciodata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiu din prima casatorie-mostenire dodorel62 dodorel62 Eu din prima casatorie am un baiat ,iar acum m-am recasatorit si in cazul ca doresc sa-l dezmostenesc si fac acte si sotiei mele actuale ,copilul dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am nevoie de o confirmare ! sunt căsătorită, am ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Am nevoie de o confirmare ! Sunt căsătorită, am doi copii , sotul este in viața, la fel și copiii. Totuși, împreuna cu sotul meu, am ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste averea? cbcr cbcr Cine mosteneste averea? Se da următoarea situatie: soția X și soțul Y care nu au copii dobandesc diverse bunuri (case și terenuri) in timpul ... (vezi toată discuția)