Buna. Am o mare rugaminte si mi-ati fi de mare ajutor cu un raspuns cat mai prompt.
Locuiesc in chirie intr-un apartament iar in data de 25 iulie am primit o somatie adresata proprietarului apartamentului, prin care era atentionat ca in cazul in care nu isi achita o datorie, in termen de 15 zile se va trece la executarea silita a apartamentului in care locuiesc si pentru care am incheiat un contract de inchiriere.
Mentionez ca eu am incheiat contractul cu o agentie imobiliara, nu am nici o legatura cu proprietarul si pana in momentul in care i-am inmanat somatia, nici macar nu l-am cunoscut.
Atat agentia imobiliara cat si proprietarul mi-au spus ca problema va fi remediata si ca nu am de ce sa ma ingrijorez, insa....oamenii sunt oameni iar eu nu am incredere.
Din cate stiu, daca se va trece la executarea silita, eu nu ma voi putea folosi de bunurile pe care le am in apartament pana cand nu voi dovedi ca sunt ale mele si nu ale proprietarului.
Ce as putea sa fac in acest caz? E un motiv intemeiat sa renunt la contractul de inchiriere inainte de termen si sa primesc inapoi si banii pe care i-am dat ca si garantie?
Sau cum as putea sa cer o dovada ca datoria a fost achitata sau ca executarea silita nu va avea loc?
Va rog sa imi dati un sfat pentru ca nu as vrea sa am probleme sau sa ajung sa fac contestatie la executare sau eu mai stiu ce. Vreau sa rezolv problema fara a ajunge la instante etc...
1-Contractul incheiat cu agentia de intermediere nu are relevanta si nu produce efecte,in raport de drepturile si obligatiile dvs fata si cu locatorul spatiului inchiriat
2-Pentru dovedirea statutului bunurilor ce va apartin este necesar redactarea unui proces verbal de predare primire al bunurilor existente in spatiul inchiriat ,document care sa fie datat la momentul incheierii contractului de locatiune
3-Pentru lamurirea situatiei se impune sa detineti legatura permanenta intre proprietar sau persoana fizica/juridica mandatata de acesta sa il reprezinte in contractul de locatiune
4-In situatia expusa,dvs nu detineti calitate sa formulati contestatie la executare,daca este executat proprietarul imobilului
nici in cazul in care se va pune un sigiliu pe usa apartamentului iar eu nu voi mai avea acces la bunurile ce le pastrez in apartament? Bunuri de care am nevoie si le folosesc zilnic.Din cate stiu eu, pot face contestatie la executare toti cei interesati si care au fost prejudiciati prin executarea silita. Si da, ar trebui sa existe in contratul de inchiriere un inventar al bunurilor. Momentan sunt plecata din localitate si nu am contractul la-ndemana dar am sa verific atent