Ma pregatesc pentru o goana dupa acte lunga si obositoare si as vrea sa plec la drum pregatita. Problema incepe de la faptul ca intr-un final am reusit sa finalizam mutatia la noua adresa. Dar o data cu mutatia trebuie reinoite si buletinele, eu am reusit fara probleme dar mamei si bunicii mele le lipsesc unele acte necesare. Bunica mea nu are certificatul de casatorie, dar nu are nici certificatul de deces al bunicului meu (vezi mai jos). Pe de alta parte, mamei mele ii trebuie hotararea de divort in original, unde ea nu a a avut-o niciodata in original. Pe site-ul Primariei Sectorului 6, se precizeaza ca pentru eliberarea unui duplicat de pe certificatul de casatorie, este nevoie de C.I./B.I. al sotului, ori unde acesta este decedat, va fi nevoie de certificatul de deces? Site-ul Primarei Sectorului 1 nu este atat de bine organizat si linkul catre cererea pentru eliberarea unui duplicat de pe certificatul de deces nu merge, se poate gasi in format fizic? Aceste doua probleme le voi adresa Primariilor Sectorului 6 si respectiv 1 sau Directiei pentru Evidenta Persoanelor? Sa spunem ca buletinul bunicii mele se va rezolva cumva, dar cu problema mamei mele nici nu stiu de unde sa incep. Am inteles ceva de o arhiva, dar divortul fiind din '88, mi-e frica de posibilitatea unei lungi si posibil inutile cautari.
1-In situatia in care titularul documentului este decedat ,mostenitorii pot solicita acte/documente prezentand documentul care atesta modificarea survenita=deces
2-Solicitati oficial presedintelui judecatoriei care a pronuntat hotararea de divort,eliberarea unei copii legalizate de la dosarul cauzei