S a dezbatut succesiunea dupa bunica? Cum v a lasat bunica dvs? Ati incheiat cu dansa in timpul vietii un act , un contract sau v a lasat testament ? Daca prin testament sau doar verbal trebuie dezbatuta succesiunea dupa dansa. Tatal dvs mai este in viata sau a decedat inaintea bunicii?
In timpul vietii mi-a facut acte. ctr de vanzare cumparare,nu tatal meu a murit nu mai traieste decat acest unchi din cei 3 frati., acest unchi s-a prezentat cu un titlu vechi al bunici stiti cum se fac la tara, eu am ctr de vanzare cumparare ., s-a dezbatut succesiune, in caz contrar daca am ctr de vanzare cumparare ce drept ar mai fi ajut, mai mentionez ca unchiul sta langa mine , deci daca mama lui vroia sa-i lase lui cred ca ii da lui nu mie, eu am imormantat-o , eu am fost la spitale cu ea, am martori care stiu acest lucru ,satul este mic si lumea se stie, el este pus numai pe scandal.
Multumesc ca mi-ati raspuns.
Inteleg ca exista un act de proprietate al nepotului ulterior celui a carei copie a fost prezentata (act care nu mai are valabilitate).
Deci, nu e vorba de o contestare a dreptului de proprietate ci de un furt. Cred ca o parte de vina o au si cei ce au eliberat acele produse.
La tara se mai dau copii dupa act de proprietate la vecini sa-ti ridice bani sau produse, poate cei de acolo au crezut ca unchiul este de buna credinta nestiind ca planuri are, am aflat ca a fost ridicat graul de catre el atunci cand ne-am dus sa-l ridicam noi,
Intrebarea mea era daca in prima faza pot depune o plangere penala la politia din sat sau sa-l dau in judecata direct , nu vreau scandal pentru ca este scandalagiu, am copii si noi suntem tineri , doamne fereste se pot intampla multe, vreau doar sa merg pe cale legala.
Multumesc.
Am uitat sa spun, tata a decedat acum 20 de ani, bunica acum 2 ani
As mai putea spune ca am uitat bunica ne-a crescut fratii mei sunt la ei acasa si eu am ramas cu ea, ma traieste dar sta la unul dintre fratii mei.
Multumesc ca mi-ati raspuns.
Buna ziua! am si eu oarecum aceeasi problema: parintii au decedat si nu am facut succesiunea si nu cred ca o vom face in viitorul apropiat, caci fratele meu refuza acest lucru. Alta e problema, s-a dus si a ridicat tot graul de la arendas si cand i-am spus ca am si eu dreptul, mi-a ras in nas, ca pana nu am acte, nu poate sa-mi dea si mie jumatate din ce a luat el. E normal asa ceva? ce pot face, daca nu avem succesiunea dezbatuta, care se rezuma doar la un 1ha si la un teren intravilan? sa vorbesc cu arendasul, ca de la frate nu am nici o sansa sa obtin ceva...va rog sa ma sfatuiti.va multumesc frumos!