Incerc sa expun,cu lux de amanunte,cum a decurs cumpararea unui teren de la un proprietar,la 15 dec.2000.
Titlul sau de proprietate avea inscrisa suprafata de 2,5 ha.
Din aceasta suprafata,in februarie 2000,proprietarul vanduse , din acest titlu,1 hectar.
Vanzatorul a inscris in CF,restul terenului,de 1,5 hectare (Atunci,in februarie, 2000).
In luna decembrie 2000,s-a prezentat la notar,cu titlul de proprietate si a vandut,din titlul de proprietate:
- 1 ha (formand un lot) unui cumparator,
- 0,5 ha,pe care l-am cumparat,cu contract de vanzare-cumparare si dezmembrare.
Vanzarea din decembrie , nu a fost operata in CF . In acea vreme,nu s-a cerut extras CF si operatiuni de cadastru.
Am incercat,de nenumarate ori,sa-mi clarific situatia , la oficiul de cadastru,la primarie si chiar in audienta la Directorul Oficiului de cadastru-Brasov si , de fiecare data,dar masuratorile de atunci nu corespund masuratorilor moderne ,prin satelit. Prin urmare,se suprapun ,in schitele din acte,loturile,cu 0,5 m,pe o lungime de 500 m .
Primul cumparator,din februarie 2000,a parcelat si vandut terenul,celor 12 copii,in anul 2008. Acum, angajatii de la cadastru,imi cer cate o declaratie de la toti noii proprietari,ca sunt de acord cu modificarile,in acte a celor 0.5 m (din latime).
Terenul,in sine,EXISTA,avand planul parcelar emis de primarie,dar gresala s-a facut atunci ,in 2000.
Mama copiilor "plecati prin lume" , are imputernicire notariala,ca orice modificare legata de teren s-o poata solutiona.
Cum pot iesi din impas,in sensul rezolvarii acetei probleme, pentru a fi in legalitate si sa-mi pot inscrie in CF suprafata de teren pe care am cumparat-o ?
Cu respect ,
Petrica Leah
Cel mai simplu, este ca toti proprietarii sa declare ca sunt de acord cu modificarile, chiar daca suprafata totala se diminueaza, in caz contrar trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Mosteniri
Vlad2013
Buna dimineata,
Doresc sa va adresez cateva intrebari despre succesiunea la care a participat tatal meu si in care s-a dat sentinta:
Fiind patru frati ... (vezi toată discuția)