avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie contract perioada nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie contract perioada nedeterminata

Buna ziua,
Pot sa imi dau "demisia la zi" daca inca nu am incheiat cele 90 de de proba care sunt date pt un contract pe per nedeterm? Exista vreo situatia in care angajatorul sa-mi refuze acest lucru chiar daca nu are pe altcineva locul meu? In contract nu e precizat ca pot sa renunt in aceasta perioada fara sa mai stau in preaviz.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 30 Iulie 2012
Conform art. 31 alin. 3 Codul muncii pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Asadar, notificati angajatorul asupra incetarii contractului individual de munca.
Demisia nu se poate confunda cu incetarea raportului de munca pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba.

Încetarea contractului de muncă pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă se realizează prin simpla notificare, care are rolul doar de a înştiinţa cealaltă parte cu privire la intenţia de încetare, nefiind necesara o decizie în sensul încetarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Sunt in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? secrett secrett vreau sa plec imediat de la locul de munca, se poate sa nu stau nici o zi? (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba simona ch simona ch In cazul in care un contract de munca inceteaza in perioada de proba in baza unei notificari din partea angajatorului, este obligatoriu sa fie emisa decizie de ... (vezi toată discuția)