avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract in perioada de proba

In cazul in care un contract de munca inceteaza in perioada de proba in baza unei notificari din partea angajatorului, este obligatoriu sa fie emisa decizie de incetare sau notificarea este suficienta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 21 Mai 2012
Este suficienta doar notificarea ..

Art.31 (3) C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Potrivit textului de lege, incetarea contractului de munca pe durata sau la sfarşitul perioadei de proba se realizeaza prin simpla notificare scrisa a uneia dintre parti, care are rolul doar de a înştiinţa cealalta parte cu privire la intenţia de încetare a raportului de munca ..

Avand in vedere ca notificarea este emisa de catre angajator, fostul salariat paote beneficia de indemnizatia de somaj in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? secrett secrett vreau sa plec imediat de la locul de munca, se poate sa nu stau nici o zi? (vezi toată discuția)
Demisie contract perioada nedeterminata eu12 eu12 Buna ziua, Pot sa imi dau \"demisia la zi\" daca inca nu am incheiat cele 90 de de proba care sunt date pt un contract pe per nedeterm? Exista vreo situatia ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract munca in perioada de proba Duvaz Duvaz Cand trebuie sa primesti notificarea scrisa legata de incetarea contractului de munca doin partea angajatorului? Strict in perioada de proba sau se poate si ... (vezi toată discuția)