avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea bunurilor familiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea bunurilor familiale

Buna ziua. As avea mare nevoie de ajutor cu o problema din familie. Vreau sa plec intr-un alt oras sa urmez o facultate insa nu pot sa fac acest lucru decat sub conditiile parintilor mei. Din copilarie acestia imi suprimau evolutia abuzandu-ma psihic, sau in cazul in care eu nu ma comportam conform dorintelor lor, se ajungea si la abuz fizic. In ultimul timp am incercat sa rationez cu ei, sa ma apropii de ei si sa le inteleg motivele insa nu am rezolvat nimic. S-a ajuns sa avem certuri incat sa incerc sa chem politia dar mi-a luat telefonul si mi l-a aruncat. Acum insa sunt o persoana majora si tot ceea ce imi doresc este independenta fata de ei si as dori sa stiu ce parte din bunurile familale imi revine ( de exemplu haine sau alte lucruri cumparate de ei pentru mine). Daca este cazul. Nu am nici o sursa de venit motiv pentru care o parte din bunuri mi-ar fi esentiala...
Sfatul meu este să vă asiguraţi , înainte de a face demersul la care vă gândiţi, că veţi avea asigurată o sursă de venit. Acest lucru presupune faptul că , va trebui să alegeţi o formă de învăţămând cu frecvenţă redusă, pentru a putea să mergeţi la serviciu.
În rest, urmaţi-vă visul , aeste dreptul dvs.
Aveţi dreptul la hainele dvs. şi la alte bunuri de uz personal, şi, din punct de vedere legal, ar trebui să beneficiaţi de suportul financiar al părinţilor până la vârsta de 26 de ani, dacă urmaţi o formă de învăţământ . Însă dacă aceştia sunt atât de hotărâţi să nu vă sprijine, va trebui să fiţi pe cont propriu. Succes!
bunurile sunt ale parintilor.tu nu ai nici un drept asupra bunurilor.poti beneficia de mostenite-atat
Hainele si alte bunuri personale va apartin.
Asupra bunurilor parintilor nu aveti nici un drept. Va apartin insa bunurile personale, cele primite cu titlul de donatii sau remuneratii.Daca va continuati pregatirea profesionala si dupa majorat, puteti pretinde in instanta obligarea parintilor la plata unei pensii de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un copil casatorit estw in coma vegetativa de 1an si 5 luni ... Iiulica burcea Iiulica burcea Am un copil casatorit estw in coma vegetativa de 1an si 5 luni sotia lui mu ne da voie sa il vedem ce putem face? (vezi toată discuția)
Daca sunt casnica pentru ca nam nici un venit cit pot plati pensia alimentara alexa22nicu alexa22nicu anu asta am divortat si am pierdut custodia copilului meu . eu nu am salariu sunt casnica si miau dat sa platesc pensia alimentara minimu pe economie de ce ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)