Din pacate, apartinatorii pacientului nu sunt bine definiti in legislatie; acesta este un termen care apartine limbajului din mediul medical/spitalicesc si cam atat. In cazul dvs., apartinatorul este sotia. Dpdv legal, nu aveti ce face decat sa ii solicitati in instanta sa va vedeti copilul. Este trist, stiu, dar cam asta este situatia.. Reprezentantul legal este, in acest caz, sotia. Va puteti prevala de legea drepturilor pacientului unde spune destul de clar ca acesta are dreptul de a beneficia de sprijinul familiei. Atentie, insa, are dreptul ... daca il cere. Cum in situatia de fata nu este posibil, va trebui sa ajungeti la un acord cu nora. De ce se comporta asa?
Nu conteaza de ce se comporta asa. Este o mizerie ce se intampla. Eu as incerca pe calea ordonantei presedintiale si apoi pe drept comun.
Sotia nici macar nu e ruda cu pacientul...
Regret sa va contrazic, domnule avocat, dar sotia are toate drepturile in aceste situatii, inclusiv dreptul de decizie medicala. Si v-o spun inclusiv din experienta personala. Doar daca cei doi nu sunt casatoriti se poate discuta de drepturile altor persoane din familie, in ordinea gradului de rudenie. Si ordinea e cam ca la mostenire: copiii apoi parintii si restul rudelor.
Da, se poate merge si pe ordonanta si pe drept comun si pe plangere penala, inclusiv. Intrebarea este ce fel de actiune fac parintii ca sa fie si admisa ...