avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un copil casatorit estw in coma vegetativa de 1an ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un copil casatorit estw in coma vegetativa de 1an si 5 luni ...

Am un copil casatorit estw in coma vegetativa de 1an si 5 luni sotia lui mu ne da voie sa il vedem ce putem face?
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 13:19, 2 Iunie 2022
Din pacate, apartinatorii pacientului nu sunt bine definiti in legislatie; acesta este un termen care apartine limbajului din mediul medical/spitalicesc si cam atat. In cazul dvs., apartinatorul este sotia. Dpdv legal, nu aveti ce face decat sa ii solicitati in instanta sa va vedeti copilul. Este trist, stiu, dar cam asta este situatia.. Reprezentantul legal este, in acest caz, sotia. Va puteti prevala de legea drepturilor pacientului unde spune destul de clar ca acesta are dreptul de a beneficia de sprijinul familiei. Atentie, insa, are dreptul ... daca il cere. Cum in situatia de fata nu este posibil, va trebui sa ajungeti la un acord cu nora. De ce se comporta asa?
Nu conteaza de ce se comporta asa. Este o mizerie ce se intampla. Eu as incerca pe calea ordonantei presedintiale si apoi pe drept comun.
Sotia nici macar nu e ruda cu pacientul...
Regret sa va contrazic, domnule avocat, dar sotia are toate drepturile in aceste situatii, inclusiv dreptul de decizie medicala. Si v-o spun inclusiv din experienta personala. Doar daca cei doi nu sunt casatoriti se poate discuta de drepturile altor persoane din familie, in ordinea gradului de rudenie. Si ordinea e cam ca la mostenire: copiii apoi parintii si restul rudelor.
Da, se poate merge si pe ordonanta si pe drept comun si pe plangere penala, inclusiv. Intrebarea este ce fel de actiune fac parintii ca sa fie si admisa ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri persoana in intretinere ioanaciulei ioanaciulei poate fi trecuta soacra fara venituri la deducerea contribuabilului la nora angajata? (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara ... geta2005 geta2005 Buna ziua! Va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara copii, sotul singur la părinți moare primul apoi moare mama lui , tatăl mort cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)