Actul normativ care prevede posibilitatea de a angaja atat personal auxiliar cat si psihologi atestati este Legea nr. 213 din 27 mai 2004:
Art. 13. - (1) Pentru exercitarea profesiei, psihologii cu drept de liberă practică pot înfiinţa, la alegere, potrivit legii, cabinete individuale, cabinete asociate, societăţi civile profesionale sau îşi pot desfăşura activitatea în temeiul unor contracte de muncă, potrivit legii.
(2) Indiferent de forma de exercitare a profesiei, psihologii cu drept de liberă practică pot angaja salariaţi, în condiţiile legii.
[ link extern ]
si
"Hotararea - luata de Comitetul director al Colegiului Psihologilor din Romania - privind constituirea, declararea, inregistrarea si functionarea cabinetelor individuale, cabinetelor asociate, societatilor civile profesionale de psihologie, precum si exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica in sectorul public sau privat, in regim salarial." Aceasta Hotarare a fost luata de Comitetul director al Colegiului Psihologilor din Romania in temeiul art. 51 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania, nr. 213 din 27 mai 2004, aprobate prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 788 din 14 iulie 2005.
Art. 7 (1) Cabinetul individual de psihologie poate angaja psihologi cu drept de libera practica atestati si personal auxiliar, in baza unor contracte individuale de munca.
(2) Cabinetul individual de psihologie presteaza numai acele servicii psihologice pentru care psihologii cu drept de libera practica titulari sau salariati in cadrul cabinetului au fost atestati, potrivit reglementarilor din norme.
[ link extern ]
L.C.