avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Profesii liberale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Profesii liberale

Buna ziua!
Am o intrebare catre dvs referitor la o angajare cu contract de munca si anume: un cabinet individual de psihologie, forma de organizare profesii liberale poate sa angajeze o persoana pe functia de psiholog ?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat
l
Da, poate sa angajeze.
Imi puteti spune, va rog care este actul normativ care prevede acest lucru referitor la intrebarea pe care am pus-o?
Multumesc
Aveti legea cu privire la psihologi.
Acolo gasiti ce va intereseaza.
Gasiti si textul de lege daca cititi legea.
Dar...nu in sensul ca ati putea angaja...
Actul normativ care prevede posibilitatea de a angaja atat personal auxiliar cat si psihologi atestati este Legea nr. 213 din 27 mai 2004:
Art. 13. - (1) Pentru exercitarea profesiei, psihologii cu drept de liberă practică pot înfiinţa, la alegere, potrivit legii, cabinete individuale, cabinete asociate, societăţi civile profesionale sau îşi pot desfăşura activitatea în temeiul unor contracte de muncă, potrivit legii.
(2) Indiferent de forma de exercitare a profesiei, psihologii cu drept de liberă practică pot angaja salariaţi, în condiţiile legii.

[ link extern ]
si
"Hotararea - luata de Comitetul director al Colegiului Psihologilor din Romania - privind constituirea, declararea, inregistrarea si functionarea cabinetelor individuale, cabinetelor asociate, societatilor civile profesionale de psihologie, precum si exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica in sectorul public sau privat, in regim salarial." Aceasta Hotarare a fost luata de Comitetul director al Colegiului Psihologilor din Romania in temeiul art. 51 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania, nr. 213 din 27 mai 2004, aprobate prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 788 din 14 iulie 2005.
Art. 7 (1) Cabinetul individual de psihologie poate angaja psihologi cu drept de libera practica atestati si personal auxiliar, in baza unor contracte individuale de munca.
(2) Cabinetul individual de psihologie presteaza numai acele servicii psihologice pentru care psihologii cu drept de libera practica titulari sau salariati in cadrul cabinetului au fost atestati, potrivit reglementarilor din norme.

[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Laura Ciobeica, moderator
multumesc mult pentru ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet psihologie - obligatoriu patrimoniu la infiintare? psih psih La infiintrea unui cabinet psihologic este obligatorie existenta unui patrimoniu initial/ capital social? (vezi toată discuția)
Există posibilitatea să deschid un cabinet de psihologie individuală ... ellinitta ellinitta Există posibilitatea să deschid un cabinet de psihologie individuală în cadrul/ca structură a unui ONG, dacă statutul ONG-ului permite prestarea de ... (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)