avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda politie

Buna ziua!
In cursul zilei de ieri am fost oprita de catre un echipaj de politie deoarece( dupa spusele lor) am depasiti pe liniai continua. Deoarece in urma disctiilor au constatat ca s au inselat au incercat sa imi gaseasca fel de fel de pretexte ca sa imi poata da amenda si in final mi au spus ca deoarece am in masina 2 caini mi-au intocmit un proces verbal in care mi se specifica ca ttrebuie sa platesc suma de 1400 ron si 20 de puncte amenda .
INTREBARE : E normal sa se dea amenda direct si nu un avertisment ?
Exista urmatoarele observatii :
- acei caini ( de talie mica - shih tzu ) in timpul mersului stau pe bancheta din spate si doar la oprirea masinii au venit in fata, pe unde sunt dresati sa coboare si sa urce dupa mine.
- datorita starii vremii si intervalului orar la care am fost oprit , am constatat ca nu se putea vedea in masina prin parbriz decat de la o distanta de circa 5 m datorita reflexiei a razelor de soare .
- Observatia ca am caini in masina pe bancheta din fata ( fapt amendabil ) au facut-o dupa ce masina era oprita , ei s-au apropiat de masina , au putut vedea inauntru si dupa ce a picat ipoteza initiala cu depasire pe linie continua pentru care incercau sa ma amendeze.
Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 14:53, 30 Iulie 2012
Organul de politie detine autoritatea si competenta sa dispuna sanctiunea-in raport de cum apreciaza gravitatea contraventiei
Daca apreciati netemeinica si abuziva masura dispusa,aveti dreptul legal sa formulati plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la comunicarea PV,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
ynocentta a scris:

Organul de politie detine autoritatea si competenta sa dispuna sanctiunea-in raport de cum apreciaza gravitatea contraventiei
Daca apreciati netemeinica si abuziva masura dispusa,aveti dreptul legal sa formulati plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la comunicarea PV,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

Cu siguranta nu voi avea castig de cauza.
Iar chestia cu,, cum apreciaza gravitatea contraventiei'' e clar ca din moment ce erau chititi sa mi gaseasca vreo vina s au legat de orice numai sa ,,isi faca planul''. Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorul si legea Giix Giix Bună seara!Luni(13.11.2017)cand am venit de la şcoală,în fața blocului meu era parcată o maşină şi înăuntru era un câine.M.am oprit şi m.am uitat ... (vezi toată discuția)
Retinere certificat inmatriculare syssony syssony Acum 2zile am fost oprit de un agent pe motiv ca am aplicata folie pe proiectoarele de la masina.Am primit amenda 420 lei (210 ron in 2zile ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)