avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere certificat inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere certificat inmatriculare

Acum 2zile am fost oprit de un agent pe motiv ca am aplicata folie pe proiectoarele de la masina.Am primit amenda 420 lei (210 ron in 2zile lucratoare).mentionez ca e prima amenda,nu am de unde sa aloc banii astia pt o amenda banala.ce pot face , daca pot ?

SI agentul nu m-a oprit pe strada,avand semnalele acustice,sonore.Am oprit masina,dupa ce am depasit masina de politie,politistii au oprit in spatele meu,eu am cobor,am fost pana la magazin,iar cand sa repun masina in miscare ma trezesc cu agentul la geam cerandu-mi actele,etc..
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
syssony, utilizator
Cel mai recent răspuns: syssony , utilizator 01:09, 11 Decembrie 2012
Contestati procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul in care a fost constatata contraventia.
Consider procesul-verbal contestat nelegal si netemeinic , pentru ca obiectiunile trecute nu sunt corecte,este intocmit fara a fi semnat de un martor asistent,nu contine date despre ocupatia si locul de munca,conform legii;nu contine imprejurimile sau numarul de casa in fata careia am fost oprit,conform legii.Agentul a notat doar ca am savarsit contraventia pe Bld.X.Articolele de lege enumerate pe procesul-verbal nu sunt lizibile in totalitate si nu am putut cauta articolele pentru a sti cu exactitate continutul acestora.

Am sanse de castig?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda proiectoare marius_man marius_man Buna seara, am si eu o rugaminte la cine se pricepe in contestarea amenzilor de circulatie... Dupa un drum de aprox. 7 ore in care am traversat 4 judete, ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea actelor! Iulianaha Iulianaha Buna seara! Am fost oprita de un agent de politie, eu conduceam un tractor. Nu aveam actele la mine. Pe un carnetel mi-a notat datele si a zis ca imi trimite ... (vezi toată discuția)
Amenda proiectoare izutza izutza Am si eu o nelamurire. Am fost oprita de politie ca aveam proiectoarele aprinse. nu cele de ceata. am primit 240 ron si 3 puncte . Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)