avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere micsorata bazata pe adeverinta falsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere micsorata bazata pe adeverinta falsa

Va expun pe scurt situatia:
Tatal plateste pensie intretinere, conf dec civ nr...ramasa definitiva si irev.
La stabilirea pensiei s-a avut in vedere adev venit pe ultimele 6 luni. S-a facut o medie a acestor venituri nete si s-a stabilit o suma fixa de X, reprezentand 1/4 din media veniturilor nete pe ultimele 6 luni.
Veniturile nete lunare (de pe adev elib de angajator) au fost luandu-se in calcul si comisioanele din vanzari (care exista in fiecare luna). Tatal este agent vanzari, si chiar in contr de munca este notificat ca primeste comisioane si sporuri.
ACUM, tatal deschide actiune pt micsorare pensie intretinere, venind cu o adev de venit pe ultimele 6 luni si stupoare:
are in fiecare luna acelasi venit net (nu i s-a mai trecut in adeverinta si veniturile din comisioane si sporuri)
Am sa fac reconventionala si am sa solicit instantei sa trimita adresa catre angajatorul tatalui pt a se elibera o adev cu venitul net real lunar pe ultimele 6 luni.
Tatal beneficiaza si de tichete de masa. Se pun si acestea la venitul net realizat?
Pot face plangere penala impotriva angajatorului pt ca a eliberat o adeverinta care nu reflecta realitatea. Cu aceasta adeverinta , tatal incearca sa i se micsoreze pensia de intretinere. Angajatorul este o firma internationala fff mare.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 11:30, 1 August 2012
Va multumesc mult Doamna Gi_jane2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie Verita Verita Buna ziua, imi spuneti va rog la calculul pentru indemnizatie se iau in calcul si bonurile de masa? Salarile adunate fara bonuri de masa pe ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Baza calcul indemnizatie crestere copil Calinutza Calinutza Buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca salariul lunar brut este de 4026 lei, care este venitul net,venit care se lua in considerare la calculul indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Calcul venituri indemnizatie parinte LauraEP LauraEP Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se calculeaza veniturile din ultimele 12 luni pana la momentul nasterii copilului, venituri care conteaza in ... (vezi toată discuția)