Buna ziua, am o intrebare, am divortat in 2009, minorul mi-a fost incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila. Program de vizita nu a fost stabilit in sentinta apare doar obligatia tatalui pentru a plati pensia alimentara. Mentionez ca nu plateste deloc si nici nu viziteaza copilul. Anul viitor vreau sa ma stabilesc in Danemarca impreuna cu fiica mea, as vrea sa stiu daca imi va ajunge aceasta sentinta, bineinteles tradusa in daneza si legalizata, sau voi avea probleme oare la scoala acolo in Danemarca, nu vreau s aam surprize, sa fiu pusa pe drumuri...Deci vreau sa stiu daca aceasta sentinta imi da dreptul sa ma stabilesc cu fiica mea acolo fara vreun acord de la fostul sot. Astept raspuns, va multumesc anticipat.
De aceea am zis sa intrebati, om fi in UE, dar fiecare tara are regulile ei, sunt tari unde se cere acordul tatalui desi parintii sunt divortati si copilul are un reprezentant legal prin acea hotarare
Divorț
Lory2020
Am si eu o intrebare, am o situație f dificilă cu soțul, noi suntem in danemarca de 10 ani , avem 2 copii impreuna, cel mare de 7 ani , cea mica de 1 an ... (vezi toată discuția)