Am o intrebare referitor la un concediu medical e prima data cand am asa ceva. Am anuntata la sanatate in cele 6 zile ca respectivul este in incapacitate de munca. Concediul medical este pe iulie primul este din 15.07-21.07 cod 6 si in continuare din 22.07 -28.07. 2012 cod 01 si l-a adus astazi in 30.07. Care sunt urmatorii pasi, fac salariile pe iulie calculez concediul medical si pentru suma de recuperat in cate zile se depune dosarul la sanatate. Nu stiu exact daca mai trebuie depus ceva la sanatate pana la dosar.
Buna ziua,
Pentru prima perioada aveti primele 5 zile de la unitate si doar o zi de recuperat de la Casa de Sanatate, iar pentru perioada urmatoare, daca nu acelasi diagnostic , trebuie din nou sa platiti primele 5 zile de la unitate si doar una de recuperat de la Casa de Sanatate.
Faceti salariile, le platiti, declarati concediile medicale in D112, dupa care de la finante se aduce o fisa de platitor din care sa rezulte ca societatea d-voastra este la zi cu plata foncului de concedii medicale, balanta cred din care sa rezulte ca aveti bani de recuperat, concediile medicale in original exemplarul rosu si o cerere care se afla pe site-ul casei de sanatate de la care trebuie sa recuperati banii. Varianta nr 2: daca stiti ca nu mai aveti de recuperat de la sanatate si in luna viitoare, va puteti deduce acea suma pe care o aveti de recuperat pentru luna august si platiti mai putin la viramente cu acei bani la fondul de concedii medicale.
OBS. In ambele cazuri trebuie depuse concediile medicale la casa de sanatate de care apartineti.
trebuie sunat la ei sa va asigurati care e procedura.
Sper sa va fi fost de folos.
O zi cat mai buna.
Multumsc pentru raspuns, am sa sun si la ei dar doamna care se ocupa este in concediu pana in 10 august, si vroiam sa ma asigur ca nu mai trebuie ceva. Problema este ca, concediul medical nu este stampilat si semnta de medicul de familie si din ce am citit este obligatoriu fiind emis de spitalul in care a fost internat. Termenul de 90 de zile pentru a depune dosarul la sanatate se calculeaza de decand depun decl 112 pe iulie adica 25.08.2012? Mai am o intrebare si angajatorul stamplieaza concediul medical la viza platitorului si ce data se trece ?
Stampila medicului de familie e absolut obligatorie.
Angajatorul stampileaza si semneaza doar certificatul medical , in prima rubrica fara sa puna data. Cele 90 zile de depunere a dosarului nu stiu precis de la ce data se calculeaza , insa daca nu mai aveti in viitor concedii medicale mai bine va deduceti luna viitoare suma si nu mai depuneti dosarul de recuperare, mai ales ca nu cred ca e o suma considerabila.
Cu placere
1. Viza plătitorului,reprezinta semnătura si stampila plătitorului(angajator) privind acceptul la plată a certificatului de concediu medical. În cazul în care se refuză la plată certificatul de concediu medical, se menţionează pe scurt motivul refuzului.Se consemneaza data la care s-a produs acceptul/respingerea la plata.
2. In cazul în care certificatul de concediu medical a fost eliberat de către un alt medic din ambulatoriul de specialitate sau din spital, medicul de familie va nota în fişa pacientului şi în Registrul de consultaţii seria şi numărul certificatului vizat şi codul de diagnostic,iar pe formularul de cm la rubrica "Luat în evidenţă de medicul de familie"acesta va aplica stampila si va semna,viza medicului de familie este obligatorie.
3.Indemnizaţiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termen de 90 zile de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite.
Concediu medical
Lizuca12
buna ziua,
La un concediu medical care incepe din data de 15.07(duminica) si se termina in 21.07( sambata) e corect ca 4 zile sa fie supportate de angajator ... (vezi toată discuția)