as vrea sa stiu daca am cum sa iau acum pe parcursul vacantei un duplex al unei sentinte civile...ori daca nu tutorele legal sa.mi poata face declaratia de acord al deplasarii in strainatate insotita de catre o terta la notariat doar cu copia dupa sentinta civila
AM 17 ANI....voi calatori in italia insotita e o terta-persoana , sunt increintata bunicului printr o sentinta civila (ii sunt ata lui in plasament) el este e acord cu plecarea...as dori sa stiu exact ce pasi trebuie sa urmez sa pot obtine toate actele necesare pt parrasirea tarii, multumesc!!!
Bunicul va merge la notar cu acea sentinta si isi va da acordul ca dvs sa iesiti din tara in directia si in perioada.. insotit de terta persoana, va stii notarul cum sa intomeasca declaratie. Are nevoie de datele dvs si ale insotitorului.
Hotararea judecatoreasca trebuie sa fie definitiva si irevocabila ( are ceva stampile pe ea, daca n-are, reveniti )
Insotitorului ii e necesar si un cazier judiciar. La vama prezentati carti de identitate sau pasaport ( nr se mentioneaza si in acord), cazierul, acordul si sa aveti o copie dupa acord si dupa hotarare