Buna ziua,
Am urmatoarea situatie..Vreau sa fac schimb de apartament cu o persoana al carui imobil este ipotecat .Cum se efectueaza aceasta tranzactie , ce acte trebuie sa am in vedere si cum trebuie intocmit la notar ca sa nu raman eu cu ipoteca...Multumesc
Pentru a efectua acest schimb in conditii de siguranta ptr. dvs. trebuie sa luati legatura cu creditorul coschimbasului si numai daca este de acord sa faceti actele de schimb puteti sa mergeti mai departe cu perfectarea schimbului.
In acest sens puteti incheia actele de schimb cu mentiunea ca schimbul se considera finalizat doar la instituirea ipotecii pe apartamentul preluat de debitor, dvs. urmand sa preluati un bun degrevat de orice sarcini. Deci dupa semnarea la notariat dvs. trebuie sa primiti intabularea imobilului pe care il primiti la schimb, fara nici o sarcina, in termen de cateva zile.
Deci eu sau debitorul trebuie sa avem acordul bancii si presupun ca emite o dovada in acest sens dupa care la notar se mentioneaza ce a-ti spus...semnez...si dupa 2 zile se ridica ipoteca celui cumparat de mine...am eu garantia asta?...sincer...imi este teama..
Multumesc de raspuns...trebuie sa ma interesez foarte bine