avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de apartament

Buna ziua!
Vreau sa fac un schimb de apartament dar cel pe care il ocup acum este grevat de sarcina la executorul judecatoresc (am trecut de ce-a de-a doua licitatie) pentru datorii catre asoc. de proprietari .
Am discutat amiabil cu asoc.de proprietari si le-am explicat si dansilor ca avem o persoana interesata si serioasa si au suspendat ,pentru moment, printr-o cerere procedura la executorul judecatoresc.
Am deja o oferta de schimb dar atunci cand celalalt proprietar a mers la notar sa se intereseze privind incheierea unui precontract ( eu am cerut diferenta de bani ) acte necesare si o simulare referitoare la cat trebuie platit nu a primit nici un raspuns concret .Dupa ezitari, raspunsul a fost foarte sec"Nu ne bagam, este vorba despre un apartament grevat de sarcini".
Ce ma sfatuiti?

Va multumesc respectuos si anticipat pentru raspunsul dv.

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:10, 19 Iulie 2012
In cazul dvs. , asa cum ati mentionat doar daca coschimbasul permite, puteti sa faceti un antecontract prin care va obligati sa faceti schimbul, sa primiti suma de bani necesara degrevarii de sarcini, asociatia sa faca demersurile la executor si sa degreveze apartamentul de sarcini si apoi sa faceti schimbul. Notariatul in general nu face acte asupra unor bunuri care sunt grevate de sarcini.
Sau varianta in care imprumutati banii necesari si degrevati de sarcin ap.

Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
Alexandrina Mihai,
Faceti contractul de imprumut cu coschimbasul pentru suma care va trebuie sa achitati datoriile si mentionati in contractul de imprumut ca fie la termenul stabilit II fatigue banii inapoi fie are posibilitatea ca banii sa considerati ca un a vans la schimbul cu apartamentul respectiv. Acest imprumut I'l faceti in forma autentica el put and fi investit cu titlu executoriu.dupa achitarea datoriilor fie incheiati un antecontract cu coschimbasul fie perfectati contractul de schimb, facandu se mentiune in aceste contracte de stingerea contractului de imprumut prin unul din cele doua variante de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare ipoteca pe imobil daria63 daria63 Buna ziua, Am urmatoarea situatie..Vreau sa fac schimb de apartament cu o persoana al carui imobil este ipotecat .Cum se efectueaza aceasta tranzactie , ce ... (vezi toată discuția)
Precontract vinzare cumparare romeo mart romeo mart intentionez sa cumpar un apartament am fost la notariat si am stabilit ceea ce trebuie adus de catre cei 2 vinzatori ce acte si am vrut sa fac actul autentic ... (vezi toată discuția)
Doua antecontracte de schimb imobilar (sfaturi) dcgdcgdcg dcgdcgdcg Buna seara tuturor! Ma aflu in urmatoare situatie: am incheiat in aprilie 2010 un antecontract de schimb imobiliar care implica oferirea de catre mine a ... (vezi toată discuția)