avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... soba la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

soba la bloc

buna ziua !
daca ma debransez de la radet (caldura) si in loc de centrala pe gaze chem un sobar sa imi contruiasca o soba cu lemne am voie ? Precizez ca stau la bloc, ap 2 camere. ma gandesc ca poate am nevoie de vreun aviz de la mediu sau ceva similar.
multumesc anticipat pt orice raspuns pertinent.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:16, 8 Octombrie 2013
Normele in vigoare nu prevad varianta propusa de dvs,respectiv inlocuire sistem alimentare agent termic cu soba cu lemne
Daca imobilul nu este prevazut din constructie cu solutia tehnica de incalzire cu sobe,
respectiv sistem special de cos aerisire,nici o autoritate nu va acorda autorizatie pentru instalare soba in imobil
multuesc. inteleg ca trebuiesa imi iau gandul sau sa ma mut. bocul e racordat la radet iar cativa si-au montat centrale de ap pe gaz, restul repartitoare de caldura la calorifere
In conditiile in care imobilul de locuit in comun este racordat la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic,nu veti putea obtine formaltatile legale necesare instalarii unei sobe pentru combustibil solid
Eu ma gandesc de ce ar avea nevoie de aprobarile unei regii daca inchide robinetii termostatati si foloseste o soba ca asa vrea el. Se exclud reclamatiile vecinilor care se trezesc cu fumul in casa, poate acestia sunt de acord cu initiativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Aerisirea de la bloc cos pentru fum petrutza_sv petrutza_sv Mama mea locuieste la bloc iar dupa revolutie cand toate centralele termice ale orasului au fost inchise fiecare locatar a fost nevoit sa caute solutii ... (vezi toată discuția)