avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aerisirea de la bloc cos pentru fum
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aerisirea de la bloc cos pentru fum

Mama mea locuieste la bloc iar dupa revolutie cand toate centralele termice ale orasului au fost inchise fiecare locatar a fost nevoit sa caute solutii alternative pentru incalzirea apartamentelor. Asadar acum aproximativ 25 ani toti vecinii de la parter si pana la ultimul etaj au convenit sa sacrifice aerisirea comuna de la baile aflate in folosinta apartamentelor pentru a se putea exclude fumul din sobe pe aerisirea comuna de la baie. Intre timp unii vecini cu posibilitati financiare si-au montat centrale pe gaz (2)iar ceilalti au ramas pe sobe cu lemne(3). Un singur vecin le pune probleme celorlalti ca el nu mai doreste ca aerisirea comuna sa fie folosita ca si cos de fum . Am incercat solutia alternativa de a ridica ridica un cos de fum undeva in spatele blocului dar ne-am lovit de faptul ca conducta de la gaz trece pe acolo. Cei de la primarie au spus ca nu au ce sa faca si ca trebuie sa ajungem la o intelegere cu acest vecin care dealtfel 25 de ani a folosit si el aerisirea comuna ca si cos de fum. Intrebarea este putem sa-l obligam cumva in mod legal sa nu ne interzica folosirea aerisirii comune ca si modalitate de excludere a fumului?
Cel mai recent răspuns: petrutza_sv , utilizator 20:36, 25 Februarie 2013
Atata timp cat evacuarea fumului se realizeaza prin parte comuna imobil,respectivul proprietar nu poate impune pretentia sa "interzica folosirea aerisirii comune "
Inteleg,insa ce articol sau ce lege ar putea sa ma ajute in acest caz? Am apelat la o intelegere amiabila insa fara rezultat. Merci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Soba la bloc cassy cassy buna ziua ! daca ma debransez de la radet (caldura) si in loc de centrala pe gaze chem un sobar sa imi contruiasca o soba cu lemne am voie ? Precizez ca stau ... (vezi toată discuția)
Locuiesc într-un bloc care are horn din construcție. cine răspunde de porțiunea aferentă fiecărui apartament? D_aka D_aka Buna seara, locuiesc intr-un bloc care are din constructie horn. Mi-am construit un semineu ( in locul unei vechi sobe) cu evacuarea fumului in hornul ... (vezi toată discuția)