Dreptul de sedere pentru angajare in munca este relativ dificil de obtinut datorita somajului ridicat. Sunt acceptati cei care vor sa lucreze in domenii pentru care exista deficit de forta de munca autohtona specializata, mai ales daca au studii superioare. Este nevoie de aprobarea organelor de politie si a Directiilor regionale de munca, in functie de calificarea solicitantilor. in general, pentru protejarea fortei de munca autohtone, angajarea strainilor in majoritatea sectoarelor de activitate este descurajata. Dreptul de sedere pentru studii se poate obtine pentru perioada studiilor si cu acordul ministerului local al invatamantului.
Se recomanda incheierea unor polite de asigurare acoperitoare, inclusiv pentru situatii de accidente, spitalizari, decese, repatriere.
Pentru evitarea unor situatii neplacute se recomanda respectarea cu strictete a obiceiurilor si traditiilor locale.
Este obligatorie completarea la intrarea in tara a unui formular, in care se precizeaza scopul, durata, natura vizitei si domiciliul. Orice schimbare de domiciliu se anunta la organele de politie sau ale garzii nationale, in termen de trei zile.
Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere in Tunisia, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile tunisiene: Ambasada Republicii Tunisia din Bucuresti Telefon: (40 21) 319.21.08 sau 319.21.25 / Interior 1352
Fax: (40 21) 319.68.50
E-mail: relatii_cu_publicul@mae.ro
Sursa:
[ link extern ]