avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport pentru Serbia?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport pentru Serbia?

Pentru o calatorie in Serbia e nevoie de pasaport ? Poate nu este locul potrivit unde sa pun o astfel de intrebare, dar poate stie cineva...(eventual un site, un link)
Cel mai recent răspuns: iulian1958 , utilizator 11:48, 25 Martie 2014
pentru Serbia , trebuie si pasaport si viza. mai multe detalii la ambasada .

Ambasada Republicii Serbia în România. Cancelaria. Adresa: 010573 Bucureşti, Calea Dorobanţilor nr. 34, Sector 1. Telefon: (0040-21) 211 98 71

link

[ link extern ]
De regula, orice stat care nu face parte din Uniunea Europeana, solicita Pasaport. Prin urmare calatoria in Serbia nu este scutita de aceasta formalitate. Cu privire la vize, de regula statul sarb nu percepe viza, insa asta depinde de perioada in care se face calatoria. Ambasada Serbiei iti poate fi de ajutor cu informatii privind vizele, cuantumul si modalitatea de plata. Succes!
daca persoana care vrea sa intre in spatiul sarb cu scopul de a vizita Serbia , ii trebuie viza , dar daca intra in spatiul sarb cu scopul de a tranzita Serbia nu o sa-i trebuiasca viza.
Of... minione, de unde va luati informatiile? Romanii pot intra in Serbia fara viza, chiar si fara pasaport - doar pe baza cartii de identitate daca sunt majori iar cetatenii sarbi, chiar daca Serbia nu face parte din UE, pot intra in Romania fara viza daca au pasaport biometric

Condiţii de călătorie
Serbia

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători in Republica Serbia pentru perioade de şedere de maxim 90 de zile.

Începând cu 12 iunie 2010, cetăţenii români pot călători în Republica Serbia, în baza cărţii de identitate valabile, pentru o perioadă de şedere de maximum 30 de zile. Cetăţenii români minori care nu deţin încă o carte de identitate pot intra în Serbia doar în baza unui paşaport valabil. Cetăţenii românii care călătoresc cu un paşaport valabil, pot rămâne pe teritoriul Serbiei până la 90 de zile într-un interval de 6 luni, fără viză.

Atenţie! Persoanele care depăşesc această perioadă riscă pedeapsa cu închisoarea între 5 şi 15 zile.


Mai multe aici:
[ link extern ]
pai si cei 2 soferi ai societatii care duc marfa in Serbia , de ce solicita viza la fiecare inceput de an ? :)
buletine au , ca au fost verificati la angajare , de ce oare nu le folosesc ?

dar ma rog , nu contest , s-or fi modoficat intre timp legile .
P.S.
si mie mi-a fost necesara viza cand am fost in septembrei anul trecut .deci nu sunt informatii eronate.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
ContSters315672, utilizator

Alte discuții în legătură

Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)
Cetatean sarb, permis de sedere in romania DusanDule DusanDule Buna seara ! Sunt cetatean sarb si vreau sa obtin permis de sedere in Romania(sunt casatorit cu o cetateanca romanca ) am toate actele necesare pentru a ... (vezi toată discuția)