avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean sarb, Permis de sedere in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean sarb, Permis de sedere in Romania

Buna seara !
Sunt cetatean sarb si vreau sa obtin permis de sedere in Romania(sunt casatorit cu o cetateanca romanca ) am toate actele necesare pentru a depune dosarul . Doar ca am o nelamurire ... Am inteles ca dupa ce predau dosarul voi primi un nr de dosar care atesta ca am predat pentru permisul de sedere. (Mie in 3 iunie imi expira cele 3 luni in care pot calatorii in Europa ) este posibil cu acel numar de dosar sa pot sa calatoresc in Europa in acest timp ? ( Sotia are o firma in Austria si din cand in cand trebuie sa merg si eu acolo ) Cel de la serviciul de imigrari mi-a spus ca pot sta in Romania pana cand imi iese permisul de sedere dar nu stiu daca pot si parasi Romania intre timp . Astept un raspuns . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:34, 31 Mai 2014
nu puteți părăsi România (cu direcție EU).
Am citit ceva si nu stiu exact ce vrea sa spuna , imi puteti explica?
Art. 24 Viza de lunga sedere
(1) Viza de lunga sedere se acorda strainilor,la cerere,pe o perioada de 90 de zile,CU UNA SAU MAI MULTE CALATORII,pentru urmatoarele scopuri :
a)...
b)...
...
f) Reintregirea familiei - strainilor care urmeaza sa intre in Romania in scopul redobandirii unitatii familiale.




Membrului de familie al cetateanului roman cu domiciliul in strainatate i se prelungeste dreptul de sedere temporara pe o perioada care nu depaseste perioada de valabilitate a cartii provizorii de identitate a cetateanului roman.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
DusanDule, utilizator
1. Orice strain (adica cetatean al unui stat non UE sau din afara Spatiului Economic European) are nevoie, in functie de scopul vizitei, de viza pentru a intra in Romania. Strainii casatoriti cu cetateni romani solicita viza pentru reintregirea familiei. Cele 90 de zile sunt suficiente pentru obtinerea permisului de sedere in Romania.

2. Cetatenii romani pot avea domiciliul in tara sau in strainatate.
Cei care au domiciliul in strainatate nu mai au carte de identitate cu termen de 10 ani ci pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (pasaport CRDS) dar la cerere pot obtine carti de identitate provizorii (cu termen de valabilitate maxim 1 an).
Sotilor straini li se prelungeste permisul de sedere in Romania doar daca sotul roman are si carte provizorie de identitate. Altfel trebuie sa aplice pentru permis de sedere in statul unde are domiciliul sotul roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)