buna,as dorii sa stiu daca dupa desfacerea casatoriei din culpa a exclusiva a piratului , eu fiind reclamanta avind exercitarea autiritatii parintesti a minorei de 16 ani in urma unei casatorii de 23 ani cu 3 copii . pot cere impreuna cu partajul aceasta prestatie compensatorie avind in vedere de a cere o despagubire pentru prejudicii morale si materiale prin dovezi
Stabilirea prestatiei compensatorii
]Art. 391. - (1) Prestatia compensatorie nu se poate solicita decât odata cu desfacerea casatoriei.
(2) La stabilirea prestatiei compensatorii se tine seama atât de resursele sotului care o solicita, cât si de mijloacele celuilalt sot din momentul divortului, de efectele pe care le are sau le va avea lichidarea regimului matrimonial, precum si de orice alte împrejurari previzibile de natura sa le modifice, cum ar fi vârsta si starea de sanatate a sotilor, contributia la cresterea copiilor minori pe care a avut-o si urmeaza sa o aiba fiecare sot, pregatirea profesionala, posibilitatea de a desfasura o activitate producatoare de venituri si altele asemenea.
Divort
miroiuioana
daca sotul are casa mostenita dobandita in timpul casatoriei, in urma divortului eu si copilul ,(pentru ca nu avem unde ne duce) putem solicita sa ramanem ... (vezi toată discuția)