avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor creatie website
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor creatie website


Am o firma de Webdesign, dezvoltare siteuri de internet si am facut un site pentru cineva doar sa vada daca ii place si nu am apucat sa incheiem nici un contract privind executia siteului. Textul ii apartine dar siteul este facut de mine si am constatat ca siteul este online acum. Respectivul dezvolta paginile siteului fara aprobarea mea.

Trebuie sa ma inregistrez undeva pentru dreptul de autor asupra siteului ? Eu am toate sursele paginilor, sursele imaginilor prelucrate. Cum pot rezolva problema ?
Cel mai recent răspuns: aTenTie , utilizator 18:09, 15 Ianuarie 2009
Incheiati contract de cesiune neexclusiva a dreptului de utilizare a site-ului in temeiul Legii nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, fara a-i transfera dreptul de autor.In acest sens aplicati articolele 72-81 din cap.IX privind Programele de calculator, din legea mentionata.
Scuze, cred ca nu am explicat cum trebuie.

Acel site este facut de mine iar el nu il foloseste cu acordul meu. Acum nu raspunde la email, la nimic.

Problema este cum pot sa il fac sa nu il mai foloseasca sau sa pot sa-i cer daune fiindca foloseste un site facut de mine fara aprobare.
Orice creatie este protejata prin drepturile de proprietate intelectuala (este vorba de legea mentionata anterior, respectiv L 8/1996). Pentru recunoasterea dreptului de autor nu este nevoie de inscrierea dreptului undeva, el exista de jure din momentul realizarii creatiei intelectuale, deci si a unui site. Probleme se pune cum poti sa dovedesti ca acea creatie este opera ta. Daca ai destule "mijloace de probe" din care sa reiasa ca este creatia ta, atunci te poti adresa la ORDA www.orda.ro . Oricum te sfatuiesc sa citesti legea sus-mentionata cu modificarile la zi.

PS : Ai putea de asemenea sa amenti respectiva companie ca vei face plangeri la ORDA si la BSA. S-ar putea sa se sperie (sincer nu cred ca au licente la toate softurile folosite) si sa rezolvati problema pe cale "amiabila".

Bafa!
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
ContSters38557, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

O sa citesc legea si o sa ii trimit un email cu articole din lege cu privire la incalcarea dreptului de autor .
Poate rezolv problema. Da dat in judecata nu are rost. Cred ca este prea complicat si prea mult de alergat.
Este o invatatura de minte pentru viitor.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
aTenTie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta orda TEA TEA Poate sa imi spuna cineva daca a colaborat cu ORDA pentru licentierea unui soft? Sunt pusa acum in aceasta situatie. Am aflat cam ce trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Se pot ceda drepturile morale? Andrei Munteanu Andrei Munteanu Buna ziua, as dori sa stiu daca licenta urmatorului site pe care am postat cateva lucrari de grafica din portofoliul personal imi ingradeste vreunul din ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor continut website barelylegal barelylegal Va solicit ajutorul in legatura cu o problema pe care nu am reusit s-o lamuresc facand cercetari si intreband in stanga-dreapta (zilele astea avocatii nu prea ... (vezi toată discuția)