O fosta salariata ( pensionara) solicita departamentului RU o adeverinta in care sa se evidentieze veniturile obtinute in acord global si salariile brute in perioada 1977-2001. Poate colega de la RU sa o refuze motivand ca nu ii poate fi de folos la recalcularea pensiei avand in vedere anexa 15 a legii 236/2010 care prevede ca aceste venituri nu se iau in calcul pt stabilirea pensiei? Sau este obligata sa o elibereze indiferent de situatie?
Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns . Am citit topicul acela insa nu stiu daca daca am inteles totul corect . Salariata de care va spun nu s-ar incadra in conditiile explicate de doamna Pintea . Adica nu are un proces in derulare , s-a pensionat prin anul 2007 , nu a contestat decizia , acum a aflat ca o cunostinta a castigat un proces cu casa de pensii ( in 2009) si probabil vrea sa incerce si ea ..
Daca ma poate lamuri cineva as dori sa inteleg si daca ar exista utilitatea acestui demers . Daca in ciuda prevederilor anexei 15 , instanta i-ar putea da castig de cauza acum , cu legea 263 in vigoare si fara sa mai poata invoca Decizia nr.19/2011 a ICCJ.
Recalculare pensie
vanatorul
Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati daca am sau nu dreptul la recalcularea pensiei.
In perioada aprilie 1978-decembrie 1989 am fost angajata la o cooperativa ... (vezi toată discuția)