avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Solicitare adeverinta acord global
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Solicitare adeverinta acord global

Buna seara

O fosta salariata ( pensionara) solicita departamentului RU o adeverinta in care sa se evidentieze veniturile obtinute in acord global si salariile brute in perioada 1977-2001. Poate colega de la RU sa o refuze motivand ca nu ii poate fi de folos la recalcularea pensiei avand in vedere anexa 15 a legii 236/2010 care prevede ca aceste venituri nu se iau in calcul pt stabilirea pensiei? Sau este obligata sa o elibereze indiferent de situatie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Dina , utilizator 21:20, 30 Iulie 2012
Da, ar putea motiva cu prevederile Anexei 15 din HG nr. 257/2011, daca angajata nu stie de
Decizia nr.19/2011 a ICCJ.

Va sfatuiesc sa cititi totusi si topicul de mai jos, cateva interventii se refera la acest lucru:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns . Am citit topicul acela insa nu stiu daca daca am inteles totul corect . Salariata de care va spun nu s-ar incadra in conditiile explicate de doamna Pintea . Adica nu are un proces in derulare , s-a pensionat prin anul 2007 , nu a contestat decizia , acum a aflat ca o cunostinta a castigat un proces cu casa de pensii ( in 2009) si probabil vrea sa incerce si ea ..
Daca ma poate lamuri cineva as dori sa inteleg si daca ar exista utilitatea acestui demers . Daca in ciuda prevederilor anexei 15 , instanta i-ar putea da castig de cauza acum , cu legea 263 in vigoare si fara sa mai poata invoca Decizia nr.19/2011 a ICCJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia nr. 19/2011 a inaltei curti de casatie si justitie eugenchis eugenchis Buna seara. As dori punctul d-voastra de vedere,in legatura cu Decizia 19,din 17-10-2011 a Inaltei Curti De Casatie Si Justitie.CNPP este obligata sa puna in ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. 30/2009 a iccj - venituri realizate in acord, ore suplimentare etc. jack electro jack electro citat: \"În şedinţa din 16 noiembrie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie constituită în Secţii Unite, a soluţionat un număr de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi explicati daca am sau nu dreptul la recalcularea pensiei. In perioada aprilie 1978-decembrie 1989 am fost angajata la o cooperativa ... (vezi toată discuția)