Buna seara...Am intrat de curand in concediul prenatal....Insa,sunt nedumerita privind calculul acestuia....Ma poate ajuta cineva in privinta asta? Mentionez ca am salariul minim pe economie din 2007 de cand m-am angajat...Multumesc anticipat ptr raspunsuri....
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se calculeaza avand ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni premergatoare intrarii in acest concediu.
2. - Suma veniturilor brute din cele 6 luni se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni iar rezultatul se inmulteste cu 85% si se obtine media zilnica.
- Aceasta medie zilnica se inmulteste, de fiecare data, cu numarul de zile lucratoare din luna si se obtine indemnizatia bruta pentru concediul de maternitate.
Lunar ,indemnizatia se calculeaza similar,ceea ce va diferi va fi doar nr. de zile lucratoare platite.(avand in vedere ca sunt luni care cuprind 20 ,21,22 de zile lucratoare)
Buna seara
Am o mare rugaminte la dvs. Sunt profesor si v-as ruga sa ma ajutati cu calculul concediului prenatal pentru ca este un pic mai complicat datorita concediului de odihna pe care il luam in timpul vacantelor elevilor.
Intru in concediu prenatal pe 18 martie. Cele 6 luni anterioare acestei date incep la data de 18 septembrie.
Septembrie-salariu brut 2190-zile lucrate in perioada 18 - 30 sept - 13 zile lucratoare
Octombrie-salariu brut 2132- zile lucrate 20 + zile concediu medical 3
Noiembrie-salariu brut 2102- zile lucrate 18 + zile concediu medical 3
Decembrie-salariu brut 2353- zile lucrate 15 + zile concediu odihna 4
Ianuarie-salariu brut 2353- zile lucrate 14 + zile concediu odihna 7
Februarie - salariu brut 2353- zile lucrate 20
Martie-salarius brut 2353-zile lucrate in perioada 1 - 17 martie - 11 zile lucratoare