eu nu am decat cei 200 lei alocatie si 50 lei monoparentala, nu am lucrat. Vreau sa stiu daca pot beneficia de acest stimulent de insertie si cum se calculeaza.
1) doar cei care au lucrat,au un copil si se INTORC la MUNCA,doar ei primesc stimulent de insertie in valoare de 500 lei.
2) Stimulentul de insertie il poate lua sotul dvs daca lucreaza.
1. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, adica in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora.
2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile de mai sus poate beneficia el de stimulentul de insertie de 500 lei lunar (pana implineste copilul 2 ani).
- Ca sa beneficieze de stimulentul de insertie nu trebuie sa i se suspende contractul individual de munca (adica va lua si salariu pentru munca depusa si va primi si de la stat 500 lei).
Mama fara venit
roxana2310
Buna ziua! As dori sa stiu ce ajutor financiar pot obtine din partea statului avand in vedere ca sunt mama unui baietel de 7 luni iar sotul meu lucreaza, avand ... (vezi toată discuția)