avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

buna seara! as dori sa stiu daca se poate acorda concediul fara plata pe o perioada mai mica decat un an, de exemplu 3 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 31 Iulie 2012
Art. 153 C.mun. prevede:
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Legiuitorul a lasat la latitudinea partilor sau a angajatorului de a stabili durata CFP ... daca in ccm aplicabil sau in reg.intern este prevazut ca se poate acorda un CFP pe o durata de 3 luni , atunci puteti beneficia de un astfel de concediu pe o asemenea perioada .. in caz contrar, durata CFP se poate stabili prin negociere cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata haiducu haiducu care este perioada maxima care poate sa stea un angajat in concediul fara plata in decursul unui an?? (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata popanaid popanaid Buna ziua, La solicitarea angajatului, angajatorul poate acorda mai multe zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale decat cele ... (vezi toată discuția)