avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort . Va rog ajutor urgent!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort . Va rog ajutor urgent!!!

Am divortat recent la un notar public,unde ne-a pus sa semnam o conventie de comun acord(oricum motivele erau altele...infidelitati si multe altele),am fost casatoriti 5 ani fara 4 zile,avem si un copil de 5 ani, care suna cam asa;
-sotia poarta numele sotului dupa divort
-autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti
-domiciliul copilului de 5 ani si al mamei este in locuinta tatalui(locuinta este a tatalui dinaintea casatoriei)
-tatal are drept de vizita cand vrea
Notarul ne-a spus sa venim dupa 30 zile sa definitivam actul.Ea vrea sa plece cu copilul afara din tara(si asa nu a avut grija de acest copil,in strainatate nici atat).Ea vrea sa plece cu copilul in strainatate,la munca.
INTREBARE 1,poate sa plece daca nu ii dau eu procura?????
INTREBARE2,ce cale de atac in instanta am pentru a lua acest copil(stiu suna neortodox sa iei un copil de langa mama....dar ea numai mama nu este,este asa formal(nu a muncit o zi,nu a contribuit cu nimic in caminul nostru sau in viata de zi cu zi).Credeti-ma este singura cale sa aiba acest copil o viata normala(mentionez ca detin toate mijloacele necesare pentru a creste acest copil intr-un trai decent si normal).
INTREBARE 3,ce mai pot face avand in vedere ca am semnat conventia aceea la notar,...eu vreau divortul,...dar ulterior am auzit o discutie care o avea cu mama ei ca ar vrea si casa mea...sa ma lase pe drumuri.Doamne ce orb am fost !!!!#-o#-o#-o
1. Sotia poate părăsi tara, dar copilul nu poate pleca din tara fara acordul dvs.
2. Atata vreme cat imobilul este proprietate personala nu are ce sa face, nu are nici un drept.
3. Nu sunteti obligat sa acceptati divortul la implinirea termenului de 30 de zile, totusi, in instanta nu ati obtine un divort atat de avantajos pt dvs.
poti sa anulezi conventia, adica sa nu o semnezi
....multumesc mult,....enorm de mult!!!!
...totusi ce cale de atac sa urmez ca sa iau acest copil ,mai exact sa ramana cu mine?
Trebuie sa divortati in instanta si sa solicitati stabilirea locuintei copilului la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Autoritatea parinteasca unica, stabilire cu minori in strainatate alinabotezan alinabotezan Buna ziua, In urma divortului ce s-a realizat de comun acord in fata unui notar, cei doi copii minori au fost incredintati ambilor parinti, insa domiciliul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa expirarea acordului de iesire din tara cu minorul Smariusss Smariusss Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi ... (vezi toată discuția)