avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

buna ziua.saptamana trecuta am avut un accident rutier.intr-o intersectie o pesoana ce nu detinea permis si care conducea o masina de societate fara a avea asigurare obligatorie,a intrat in camionul meu pe partea dreapta(fara a-mi acorda prioritate)avariindu-mi masina destul de serios.respectivul,s-a angajat sa-mi plateasca dauna in termen de 7 zile dar la scadenta a preferat sa nu-mi mai raspunda nici macar la telefon.va rog sa-mi spuneti ce ar fi cel mai indicat sa fac in acest caz.va multumesc

Cel mai recent răspuns: toader-omarian , utilizator 08:27, 1 August 2012
singura varianta este sa cereti banii de la Fondul ptr Protectia Victimelor Strazii care garantează, în condiţiile legii, despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de autovehicule neasigurate sau neidentificate şi despăgubeşte persoanele prejudiciate dacă acestea nu sunt despăgubite de cei care le-au prejudiciat; nu este necesar ca persoanele păgubite să facă dovada că au întreprins demersuri pentru recuperarea prejudiciilor de la persoana vinovată;
va multumesc de raspuns dar intrebarea mea este:acea firma care a angajat un ''sofer'' fara permis si care pune in circulatie o masina fara rca sau orice alt tip de asigurare nu se obliga in nici un fel sa plateasca daunele provocate?
puteti chema in judecata - in solidar - soferul si firma angajatoare avind in vedere dispozitiile art.1373 NCC
si am sanse sa imi primesc despagubiri de la persoana in cauza sau de la respectiva societate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna iar cel ce m a acroșat nu avea asigurare obligatorie MLY 1 MLY 1 Bună ziua,mă ajutați și pe mine cu o problema?Mai exact in urma cu un an am avut un accident rutier,mă deplasam spre casa iar pe partea mea de mers urma o ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)