buna ziua.saptamana trecuta am avut un accident rutier.intr-o intersectie o pesoana ce nu detinea permis si care conducea o masina de societate fara a avea asigurare obligatorie,a intrat in camionul meu pe partea dreapta(fara a-mi acorda prioritate)avariindu-mi masina destul de serios.respectivul,s-a angajat sa-mi plateasca dauna in termen de 7 zile dar la scadenta a preferat sa nu-mi mai raspunda nici macar la telefon.va rog sa-mi spuneti ce ar fi cel mai indicat sa fac in acest caz.va multumesc
singura varianta este sa cereti banii de la Fondul ptr Protectia Victimelor Strazii care garantează, în condiţiile legii, despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de autovehicule neasigurate sau neidentificate şi despăgubeşte persoanele prejudiciate dacă acestea nu sunt despăgubite de cei care le-au prejudiciat; nu este necesar ca persoanele păgubite să facă dovada că au întreprins demersuri pentru recuperarea prejudiciilor de la persoana vinovată;
va multumesc de raspuns dar intrebarea mea este:acea firma care a angajat un ''sofer'' fara permis si care pune in circulatie o masina fara rca sau orice alt tip de asigurare nu se obliga in nici un fel sa plateasca daunele provocate?