avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce reprezinta dreptul de creanta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce reprezinta dreptul de creanta ?

buna ziua! daca ma poate lamuri cineva cu ce inseamna concret dreptul de creanta?eu si sotia locuim in casa parinteasca.nu s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui.mama s-a recasatorit ,fratele locuieste cu sotia la socrii.eu si sotia ingrijim si suportam toate cheltuielile casei.am inteles ca atunci cand vom face succesiunea faptul ca noi am suportam cheltuielile ne da drept de creanta.ce inseamna acest lucru si cum putem beneficia de el.in asteptarea unui raspuns,va multumesc anticipat!o zi buna!
Cel mai recent răspuns: elvisro2002 , utilizator 10:13, 1 August 2012
Inseamna ca pentru sporul de valoare adus de dvs imobilului comun aveti dreptul sa fiti despagubiti pt ca aceste imbunatatiri care sporesc valoarea imobiluluiu profita tuturor mostenitorilor.
Nu veti avea insa dreptul asupra cheltuielilor curente de folosinta a casei.
am inteles,va multumesc pentru raspuns! sincer nu ma asteptam la prea multe dretpturi,dar vroiam sa aflu totusi ce reprezinta dreptul de creanta.multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort idaniel68 idaniel68 dupa divortul de anul trecut sotia mea a plecat din apartamentul pe care l-am cumparat impreuna, in el locuind eu cu fiica. deoarece inca nu am facut partajul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Despagubire mostenitor Ion_jeni Ion_jeni Socrii au fost ingrijiti de catre sotul meu pana cand au decedat . Fratele lui a dat scris (din pacate nu la notar) ca nu are pretentii la casa.Deci toate ... (vezi toată discuția)