avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

dupa divortul de anul trecut sotia mea a plecat din apartamentul pe care l-am cumparat impreuna, in el locuind eu cu fiica.
deoarece inca nu am facut partajul intrebarea mea este: sotia este obligata sa contribuie cu cota parte la plata intretinerii apartamanetului cu toate ca nu locuieste in el dar este proprietara impreuna cu mine?

multumesc pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:28, 20 Ianuarie 2015
Care întreținere daca nu locuiește acolo. Cel mai indicat este sa faceti si Partajul, sa solicitati atribuirea, cu obligarea la plata unei sulte. Boala lunga, moarte sigura. Daca veti aduce anumite îmbunătățiri care sa ii sporească valoarea, pina la partaj, veti putea solicita aceste cheltuieli.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
av_silvia_margineanu, utilizator
In temeiul art. 635 C.civ. - Coproprietarii vor împărţi beneficiile şi vor suporta sarcinile coproprietăţii, proporţional cu cota lor parte din drept.
la ce intretinere va referiti ? intretinerea ap - costuri de reparatii renovari sau cota la apa consumata de dvs , ce vreti sa plateasca ? Cate persoane sunteti trecute la intretinere, doua ? Acele persoane trebuie sa si plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, cote parti miroslavpodavka miroslavpodavka Buna ziua , Am mostenit , inpreuna cu unchiul meu , o casa la tara in care locuiesc ( find singura proprietate ) . Eu detin 3/4 iar unchiul 1/4 , are intrare ... (vezi toată discuția)
Executare silită după partaj. cât poate scădea prețul imobilului în această situație? cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Îmbunătățiri Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara. Succesiune se dezbate la judecătorie. Mama și cele doua fiice. Una din fiice a rămas în casa părintească și a făcut mici îmbunătățirii ... (vezi toată discuția)