avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită după partaj. Cât poate scădea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită după partaj. Cât poate scădea prețul imobilului în această situație?

Buna ziua,

In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu a avut partajul facut, este o casa de la parintii lor, urmeaza sa fac succesiunea pentru partea tatalui meu, iar apoi probabil va fi nevoie de un partaj in instanta.

Bunul nu poate fi impartit pripriu-zis deci probabil va fi scos la licitatie publica.

Intrebarea mea este cat de mult poate scadea pretul unui imobil in acest caz, in functie de cati de multi cumparatori vor fi ?

Dupa cat timp se va prescrie executarea silita daca nu se va finaliza licitatia?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cont123456 , utilizator 08:17, 30 Ianuarie 2018
Nu este vorba despre executare silita in ceea ce priveste licitatia publica privind partajul, acesta realizandu-se intr-unul din modurile prevazute la art.676 C.civ. Regulile privitoare la modul de împărţire, respectiv,
(1) Partajul bunurilor comune se va face în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar.
(2) Dacă bunul este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se va face în unul dintre următoarele moduri:
a) atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la cererea acestora;
b) vânzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei.

Deci, ideal ar fi sa-l vindeti dvs si sa obtineti un pret corect si nu sa se vanda la licitatie si sa obtineti un pret mic.
Iar, in caz de atribuire a bunului catre unul dintre coproprietari, in schimbul unei sulte, dreptul material al celui indreptatit, respectiv dreptul la actiune, se prescrie in 3 ani de la data nasterii dreptului la sulta.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire cocanea cocanea daca un mostenitor nu vrea bani in scimbul terenului , casei , etc si vrea doar partea lui in natura poate sa o primeasca sau instanta il obliga sa accepte ... (vezi toată discuția)
Mostenire t0much t0much Sotul meu lucreaza in cadrul armatei,are mostenire dupa defunctul tata, cota de 1/4. Ne-am mutat cu chirie si din cauza ca are aceasta mostenire ( fiind ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)