avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Sotul meu lucreaza in cadrul armatei,are mostenire dupa defunctul tata, cota de 1/4. Ne-am mutat cu chirie si din cauza ca are aceasta mostenire ( fiind considerata propietate ) nu vor sa ne deconteze din suma.
Sotul meu nu e in relatii tocmai bune cu fratii si mama lui , le-am propus sa le vindem aceasta parte lor pe o suma infima dar nu vor... parca sunt meniti sa ne incurce :)). Ne-am gandit sa renuntam la aceasta mostenire dar inainte ne-am gandit sa vedem ce alte optiuni mai avem.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat raspunsului.

Cititi Codul civil, articolul 676 - Regulile privitoare la modul de împărţire

(1) Partajul bunurilor comune se va face în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar.
(2) Dacă bunul este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se va face în unul dintre următoarele moduri:
a) atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la cererea acestora;
b) vânzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei.


In concluzie, fie va intelegeti amiabil, fie bunul se vinde la licitatie si suma obtinuta se imparte intre coproprietari.
Sa inteleg ca soțul meu poate vinde cota lui parte la licitatie? Mă gandesc cineva fii interesat sa cumpere doar o cota mica. De ce se împarte prețul de pe cota lui la licitație?
Nu se " împarte prețul de pe cota lui la licitație". Se vinde tot bunul si in functie de cota parte fiecare primeste o suma de bani.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
Cristina ID, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire cocanea cocanea daca un mostenitor nu vrea bani in scimbul terenului , casei , etc si vrea doar partea lui in natura poate sa o primeasca sau instanta il obliga sa accepte ... (vezi toată discuția)
Executare silită după partaj. cât poate scădea prețul imobilului în această situație? cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o casa daca nu sunt de acord toti mostenitorii? Emilia Ciobica Emilia Ciobica Buna ziua!se poate vinde o casa in conditiile in care nu sunt de acord toti mostenitorii?suntem 7mostenitori in acest moment.Initial casa a fost impartita in 2 ... (vezi toată discuția)