avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde o casa daca nu sunt de acord toti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde o casa daca nu sunt de acord toti mostenitorii?

Buna ziua!se poate vinde o casa in conditiile in care nu sunt de acord toti mostenitorii?suntem 7mostenitori in acest moment.Initial casa a fost impartita in 2 loturi,3 intr-un lot si alti 2 in celalalt lot.intre timp unul din mostenitori a decedat si asa am devenit eu ,sora si mama mostenitoare pe cincimea tatalui.Acum ceilalti mostenitori vor sa vindem casa dar noi nu suntem de acord ptr ca mama ar ramane pe strazi.Au cum sa ne oblige sa vindem ?
Cel mai recent răspuns: Emilia Ciobica , utilizator 19:25, 7 August 2017
Legea spune ca partajul bunurilor comune se va face în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar. Iar dacă bunul este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se va face în unul dintre următoarele moduri:
- fie prin atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la cererea acestora;
- fie prin vânzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei.
Multumesc pentru informatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire t0much t0much Sotul meu lucreaza in cadrul armatei,are mostenire dupa defunctul tata, cota de 1/4. Ne-am mutat cu chirie si din cauza ca are aceasta mostenire ( fiind ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire cocanea cocanea daca un mostenitor nu vrea bani in scimbul terenului , casei , etc si vrea doar partea lui in natura poate sa o primeasca sau instanta il obliga sa accepte ... (vezi toată discuția)
Executare silită după partaj. cât poate scădea prețul imobilului în această situație? cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)