avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere moștenire

daca un mostenitor nu vrea bani in scimbul terenului , casei , etc si vrea doar partea lui in natura poate sa o primeasca sau instanta il obliga sa accepte bani motivatia fiind ca mostenirea ce i se cuvinr e prea mica ?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 12:43, 14 Septembrie 2017
Noul Cod Civil
Art. 676
Regulile privitoare la modul de împărţire
(1) Partajul bunurilor comune se va face în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar.
(2) Dacă bunul este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se va face în unul dintre următoarele moduri:
a) atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la cererea acestora;
b) vânzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire t0much t0much Sotul meu lucreaza in cadrul armatei,are mostenire dupa defunctul tata, cota de 1/4. Ne-am mutat cu chirie si din cauza ca are aceasta mostenire ( fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silită după partaj. cât poate scădea prețul imobilului în această situație? cont123456 cont123456 Buna ziua, In urma mortii tatalui meu a ramas o proprietare unde avea cota parte 1/2 cu fratele sau, unde si locuieste in momentul de fata. Proprietatea nu ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o casa daca nu sunt de acord toti mostenitorii? Emilia Ciobica Emilia Ciobica Buna ziua!se poate vinde o casa in conditiile in care nu sunt de acord toti mostenitorii?suntem 7mostenitori in acest moment.Initial casa a fost impartita in 2 ... (vezi toată discuția)