avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie asigurari de sanatate ptr. cei cu drepturi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie asigurari de sanatate ptr. cei cu drepturi de autor

Buna ziua,
Va rog mult sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema. Am un contract pe drepturi de autor la o firma si sunt angajat cu carte de munca la o alta societate. As vrea sa stiu daca, in urma noilor modificari de legislatie valabile de la 1 iulie, mi se va retine o contributie pentru asigurari de sanatate la contractul de drepturi de autor (pana acum, conform vechilor reglementari, plateam doar somaj si CAS pentru contractrul de drepturi de autor). Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:17, 3 August 2012
Multumesc. Cu scuzele de rigoare, mai am o intrebare. Am inteles ca, potrivit noilor reglementari care se aplica de la 1 iulie, persoanele cu contract pe drepturi de autor la o firma care sunt incadrati cu carte de munca (de fapt, cu norma de baza, cu contract pe perioada nedeterminata) la o alta societate, nu mai platesc de la 1 iulie nici CAS-ul aferent venitului din contractul pe drepturi de autor. Este adevarat? Multumesc
Contributia la sistemul asigurarilor sociale nu se mai datoreaza intr-adevar pentru veniturile din drepturi de autor daca persoana realizeaza si venituri salariale ,spre deosebire de perioada anterioara cand aceasta exceptie era prevazuta doar pentru veniturile din drepturi de autor realizate in mod ocazional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata colaboratori asociatie culturala webcom webcom Buna ziua, stimati colegi! Vreau sa ma consul cu dvs. in legatura cu un specatcol organizat de o Asociatie culturala, aceasta asociatie apeleaza la 2 ... (vezi toată discuția)
Cass- pentru venituri din inchirieri/pensionari mirceaione mirceaione pensionarii platesc cass(contrib.asig.sociale de sanatate) pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ? in codul fiscal nu am gasit nici o referire. (vezi toată discuția)
Dividende neachitate miray miray Buna ziua, Suntem in urmatoarea situatie:Societatea noastra are de platit fostului asociat unic ( in prezent nu mai are aceasta calitate) dividende aferente ... (vezi toată discuția)