avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Vot referendum
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Vot referendum

In cazul in care CCR nu valideaza referendumul,eu cetatean ce am votat ce posibilitati legale am sa-mi fie luat in consideratie votul si sa nu fie ignorat?Carei institutii trebuie sa ma adresez?
Nu stiu daca am postat corect in acest topic,rog colegii sa-l redirectioneze daca nu am facut-o eu corect.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Nu stiu care ar fi rostul acestei intrebari .
Eu nu am pus intrebarea doar de dragul postului in forum.
Intrebarea era -o repet-daca pot face ceva in calitate de cetatean pentru a mi se respecta un drept conferit de Constitutie.Nu este vorba de votul in sine pe DA sau NU.
Intentia mea nu este sa starnesc o polemica in acest forum pe teme politice.
Pun aceasta intrebare de cetatean ce am votat si inteleg ca neprezenta la vot este valabila pe cand prezenta se sanctioneaza.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Dreptul conferit de Constitutia Romaniei este legitimat prin validarea votului dvs.
Daca solutia CCR va nemultumeste nu se datoreaza votului dvs. ci totalitatii voturilor care sunt legitimate in baza legislatiei nationale.
Daca ati avea drept de VETO, atunci trebuie sa apelati la legislatia in vigoare care va acorda acest drept pentru a va arata nemultumirea.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
"Dreptul conferit de Constitutia Romaniei este legitimat prin validarea votului dvs."
Tocmai asta intrebam ce anume imi invalideaza votul daca este un drept conferit.


Votul valabil exprimat nu poate fi invalidat. Procesul electoral da. Vointa dv., manifestata prin acel vot, poate fi doar invinsa de un alt vot, de alta manifestare de vointa.
Vot contra vot, in cazul referendumului. Eu nu pot accepta sa-mi fie opus un non-vot, pentru ca acesta, desi este legal, este profund imoral. De altfel, nu exista non-vot, exista nepasare sau boicot. Niciuna dintre aceste manifestari nu este acceptabila moral. Titularii acestui drept exista alaturi de morti si minori, alcatuind un nu se stie ce. Baletul pe refuz este o insulta la adresa celor care au inteles sa se manifeste cumva, indiferent de care parte. Daca nu exista o opinie clara, poti anula votul, nu ai caderea sa-ti bati joc de nimeni prin boicot.
In ceea ce priveste valorificarea votului, numai alaturi de o majoritate exista aceasta valorificare.
Daca CCR nu valideaza referendumul, avem promisiunea ca dam socoteala. Deci, si asa, se poate considera valorificat. Cinic, nu?!
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)