avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banii rezultati din penalizarile la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banii rezultati din penalizarile la intretinere

Buna seara,

Ce se poate face legal cu banii rezultati din penalizarile la intretinere si care este regimul acestor sume - se depun in banca sau ce se face cu ei? Ce spune legea ma intereseaza, nu uzantele. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanda64 , utilizator 17:55, 4 August 2012
Legea 230/2007 Art 49 (3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.


Nu se folosesc la achitarea facturilor si nici nu se repartizeaza proprietarilor, se pot depune in banca, dar cred ca sunt destule lucruri de facut si reparat pentru a nu fi blocati in banca.
Costica,Costica
Constituirea si utilizarea sumelor mentionate de dvs este prevazuta in dispozitia in vigoare,respectiv art 25 din HG nr 1588/2007,art 49 (3) din L nr 230/2007
(1)-Asociatia de proprietari poate calcula si percepe penalizari de intarziere pentru suma neachitata,in conditiile stabilite si aprobate de comitetul executiv al asociatieid e proprietari,in limitele stabilite de art 49 alin (1) din L nr 230/2007
(2)-Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli de reparatii ale proprietatii comne sau pentru alte cheltuieli de natura administrativa
Va multumesc.
De-a lungul timpului acesti bani strins cash de catre administratori, nedepusi in banca si necheltuiti pe ce spuneti dvs. mai sus nu au fost evidentiati sa stim si noi care este totalul lor general si nici ce se face cu ei nu se spune. Este normal asa? Cum putem indrepta situatia astfel incit sumele mari strinse sa fie la vedere si clar ce se face sau nu cu ele?
Legea 230/2007 Art. Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Asa cum exista un registru de fond de rulment, tot asa trebuie sa existe si un registru al fondului de reparatii, al fondului de penalizari, al fondului din chirii, etc
Totul trebuie sa fie transparent pentru a nu exista dubii, asta este treaba presedintelui, administratorului, al comisiei de cenzori.
stiu ca sunteti sau ati fost presedintele asoc. ,in acea perioada ati urmarit inregistrarea si depunerea acelei sume in banca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Repartizare dobanda fond de rulment narciisa narciisa 1. Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: - in adunarea generala s-a decis ca, diferenta de cotizat la fondul de ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru neplata fondului de rulment romeo2312 romeo2312 Preseedintele Asociatiei de Proprietari sau Administratorul poate percepe penalitati acelor proprietari care nu vor sa plateasca FONDUL DE RULMENT? (vezi toată discuția)