avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Accesiune imobiliara artificiala - societate in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Accesiune imobiliara artificiala - societate in lichidare

As dori sa ma ajutati cu un raspuns!

Este admisibila o actiune in constatarea accesiunii imobiliare a unui imobil construit pe terenul proprietatea mea si asupra caruia a incetat contractul de comodat in baza caruia societatea a construit respectivul imobil, in conditiile in care societatea se afla in procedura simplificata de insolventa si dreptul de folosinta fiind deja radiat din cartea funciara?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 00:01, 14 Ianuarie 2009
Parerea mea este ca nu e admisibila.
Faptul ca dvs. ati incheiat un contract de comodat inseamna ca automat prin conventie s-a nascut un drept de superficie.
Dreptul de superficie se transmite o data cu transmiterea dreptului de proprietate al constructiei.
Dreptul de superficie face astfel ineficienta accesiunea imobiliara artificiala.
Ce mi se pare ciudat este faptul ca spuneti ca s-a radiat dreptul de folosinta din CF.

Recomandarea mea este sa consultati un avocat.
La prima vedere as spune ca ar trebui sa cumparati constructia!!!Poate pretul nu e asa de rau daca va fi scoasa la vanzare de lichidator. Dar repet aveti nevoie de ajutor calificat.

av. Ileana Schwarz
am inchis discutia pentru ca ea a mai fost pornita si intr-un alt forum:
www.avocatnet.ro/content/for...

@niky99: avand in vedere faptul ca regulamentul forumului interzice sa deschideti o discutie in doua forumuri diferite, va atentionez ca repetarea acestei idei ar putea duce la banarea temporara sau definitiva din forum.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara artificiala - societate in lichidare niky99 niky99 As dori sa ma ajutati cu un raspuns! Este admisibila o actiune in constatarea accesiunii imobiliare a unui imobil construit pe terenul proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara teren PPPP PPPP Sunt chirias al unui imobil ce este construit de o societate (A) pe terenul altei societati (B ) fara un acord scris pentru utilizarea terenului intre cele ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)