Pe 27.06.2012 instanta s-a pronuntat in defavoarea mea in urma unei contestatii PV (depasire linie continua). permisul trebuie predat in termen de 15 zile;Pe 10.07.2012 am mers la Politia de care apartin cu gand sa predau permisul si domnii nu mi l-au primit invocand ca nu am nici un act doveditor care sa ateste acest fapt.
Am ajuns la Judecatorie si dupa multe rugaminti am obtinut o copie semnata si stampilata dupa sentinta procesului cat si o hartie de unde sa reiasa data ridicarii acesteia.
Pe data de 17.07.2012 mergand din nou la sediul politiei sa predau permisul impreuna cu hartia care sa ateste acest lucru (respingere plangere contraventionala), acei domni imi primesc permisul si ma anunta ca am depasit cele 15 zile (care nu stiu cum au fost calculate - banuiesc ca pline) si ca suspendarea se prelungeste cu 30 zile.
Va rog respectuos sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz sa ridic permisul dupa cele 30 zile (retinere initiala); nu cred ca sunt vinovat de ceva in acest caz.
zilele sunt calendaristice.
hotararile definitive si irevocabile nu se comunica partilor, acestea avand obligatia de a urmari finalizarea procesului.
avand in vedere cele de mai sus politia nu poate avea cunostinta despre finalizarea procesului decat din hotararile publicate pe portalul instantelor de judecata.
deoarece oug 195 prevede la art .118 ca permisul trebuie predat in termen de 15 zile de la ramanerea hot.def. si irevocabile politia nu este obligata sa se duca sa ridice hotararea instantei ptr ca nu are niciun interes, interesul fiind al contravenientului care nu trebuie sa depaseasca cele 15 zile.
predarea permisului in termen de 15 zile se afla inscrisa si pe hartia pe care ati primit-o cand ati recuperat permisul cu certificatul de grefa.
avand probabil nevoie de permis v-ati gandit sa profitati de termenul de 15 zile si sa predati permisul in ultimele 2 zile sau chiar in ultima zi negandindu-va ca politia nu va primi permisul fara dovada finalizarii procesului, adica fara hotararea instantei.
in fapt aici de multe ori este vorba si de rea vointa din partea politiei care poate avea confirmarea hotararii instantei prin accesarea portalului instantelor de judecata si sa nu mai puna lumea pe drumuri.
sfatul meu este sa faceti o cerere in atentia sefului politiei rutiere, sa il informati ca ati incercat sa predati permisul dar acesta nu a fost primit din motivul invocat si anume ca hotararea nu era inca redactata, ca ati intrat in posesia ei la data X si ca ati predat permisul in aceeasi zi, dovedind in acest fel buna credinta. poate obtineti clementa si va anuleaza bonusul de 30 zile.
Va multumesc pentru explicatii si pentru sfat; am sa trimit o cerere asa cum ati spus sa vedem poate totusi exista umpic de dreptate si la noi in tara.
O sa va scriu sa va spun ce am reusit sa fac.