avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Sunt nascuta la 22.05.1956, si sunt angajata din 01.09.1975.
Va rog sa-mi spuneti, conform legilor actuale, cand m-as putea pensiona anticipat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 19 Ianuarie 2009
Puteti beneficia de:
- Pensie pentru limita de varsta incepand cu Mai 2016, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- Pensie anticipata partiala incepand cu Mai 2011, respectiv la implinirea varstei de 55 ani.

P.S.
am luat in calcul perioada 01.09.1975 - 01.02.2009

Pensia anticipata e clar mai avem ceva ani de muncit, dar va rog sa ma lamuriti daca: avand pensie pe caz de boala gr III , cu drept de munca 4 ore / zi, ma pot angaja ca agent de paza cu un salariu de 360 lei (raportat la orele lucrate sau firma va trebui sa treaca salariul minim de 720 lei (ca in acest caz ... nu mai face angajari ... va multumesc
Puteti sa va angajati cu c.i.m. pe 4 ore/zi, salariul minim va fi de 360 lei numai daca aveti atestat emis de catre Politie ... in caz contrar, firmele de paza si protectie va pot angaja ca paznic pana la obtinerea acestui atestat, salariul fiind 300 lei (4 ore/zi).
Va multumim tare mult ca existati si ne ajutati in orice probleme .
marianadamacus a scris:

Sunt nascuta la 22.05.1956, si sunt angajata din 01.09.1975.
Va rog sa-mi spuneti, conform legilor actuale, cand m-as putea pensiona anticipat?
Va multumesc.

Mai devreme de inceputul anului 2014 nu puteti solicita pensie anticipata! Depasirea stagiului complet de cotizare cu cel putin 10 ani este conditia reglementata imperativ de art. 49 din Legea nr. 19/2000 pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie.
Stagiul complet de cotizare pentru mai 2011 este 28 ani si 2 luni; adunati dvs. cu 10 si vedeti daca in mai 2011 aveti 38 ani si 2 luni stagiu realizat!

Puteti, in schimb, solicita oricand pensionarea anticipata partiala!

Alte discuții în legătură

Varsta de pensie anticipata romeol romeol Am 59 de ani,30 de ani vechime. Vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat. Multumesc. (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi la pensie anticipat partiala vlad george vlad george sint nascut pe data de 1-08-1952 incadrat la munca in anul 1971 si muncesc si in prezent,cu o singura intrerupere,cind am efectuat stagiul militar. am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cand mã pot pensiona? ContSters193934 ContSters193934 Sunt născută pe 13 aprilie 1957 și am o vechime, în învățământ, de 20 ani și 5 copii. Aș dori să știu la ce vărstă mă pot ... (vezi toată discuția)