avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Sunt nascuta la 22.05.1956, si sunt angajata din 01.09.1975.
Va rog sa-mi spuneti, conform legilor actuale, cand m-as putea pensiona anticipat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 19 Ianuarie 2009
Daca lucreaza din 01.09.1975 pana la data de 01.05.2011 va avea un stagiu de cotizare de 35 de ani si 8 luni ;)
Articolul 49, alin. (1) din Legea nr. 19/2000:
"Asiguratii care au depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani inaintea varstelor standard de cotizare".

Conform anexei 3 a Legii nr. 19/2000, pentru perioada aprilie 2011-iulie 2011 stagiul complet de cotizare este de 28 ani si 2 luni.
Nu e nevoie sa mai citezi textele de lege, intrucat le cunosc ... eu faceam referire la faptul ca pana la data 01.05.2011 va avea un stagiu de cotizare de peste 35 de ani ;)
elis a scris:

Nu e nevoie sa mai citezi textele de lege, intrucat le cunosc ... eu faceam referire la faptul ca pana la data 01.05.2011 va avea un stagiu de cotizare de peste 35 de ani ;)

1. Eu va rog sa nu renuntati la folosirea pronumelui personal de politete, este o evidenta lipsa de respect la adresa mea; este suficient ca folositi iconita care face cu ochiul, alt gest care nu-mi place!

2. Am citat din Legea nr. 19/2000 ca sa nu spun direct ca raspunsul dvs. nu are legatura cu actul normativ citat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
:offtopic:
Nu cred ca sunteti in masura a impune anumite reguli in ceea ce priveste postarea pe forum (a iconitelor).
Eu cred ca raspunsul meu are legatura cu actul normativ.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensie anticipata romeol romeol Am 59 de ani,30 de ani vechime. Vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat. Multumesc. (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi la pensie anticipat partiala vlad george vlad george sint nascut pe data de 1-08-1952 incadrat la munca in anul 1971 si muncesc si in prezent,cu o singura intrerupere,cind am efectuat stagiul militar. am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cand mã pot pensiona? ContSters193934 ContSters193934 Sunt născută pe 13 aprilie 1957 și am o vechime, în învățământ, de 20 ani și 5 copii. Aș dori să știu la ce vărstă mă pot ... (vezi toată discuția)