avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate psihologie criminalistica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

psihologie criminalistica

ce facultate trebuie sa urmez k sa devin psiholog criminalistic? din cate stiu dupa ce termin facultatea de psihologie fac cea de psihologie criminalistica... imi doresc f mult si va rog sa rasp cnv kre stie sigur...si dak se poate cv detalii
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:38, 15 August 2012
Ca sa urmati o facultate deosebit de frumoasa ca cea de psihologie trebuie sa intelegeti ca in anumite texte folosirea prescurtarilor tip "messenger" sunt in defavoarea autorului. Mai mult de atat, scrierea corecta a unui text este o dovada a existentei unui bagaj solid de cunostinte generale, inclusiv gramaticale, pe care un bun psiholog, mai ales un psiholog criminalist, trebuie sa il aiba si sa dovedeasca ca il are.
Asadar, trebuie sa urmati cursurile unei facultati de psihologie, sa va distingeti prin rezultate foarte bune pe care sa le obtineti la examene si apoi sa optati pentru un masterat care va poate indrepta spre domeniul criminalistic - un domeniu extrem de complex si foarte frumos. Dupa facultate trebuie sa va perfectionati cunostintele pe care le dobanditi in anii de studii prin diferite cursuri de specialitate si participarea la multe activitati in domeniu.
In primul rand trebuie sa invatati sa scrieti corect si lizibil.
Apoi trebuie sa va informati in institutiile abilitate a va oferi raspunsuri competente.
Daca aveti rabdare puteti studia si pe internet ce presupune aceasta ocupatie.
Va recomand articole de genul acesta:
[ link extern ]

P.S. Colegul meu @lucian huzum v-a oferit o explicatie deosebita.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Bună ziua.

Am observat că s-a mai pus o întrebare asemănătoare și vă rog să mă scuzați pentru eventualele neplăceri.
Am 19 ani și sunt studentă la Facultatea de Filosofie însă aș vrea foarte mult să mă axez în continuare pe criminalistică. Întrebarea mea este: pot face, după ce termin filosofia, un master în psihologie judiciară sau trebuie neapărat să fac și facultatea de psihologie pentru a putea accede la acest master ( apoi să continui cu criminalistica)? Sau în ce domeniu aș putea activa?
Mulțumesc anticipat.
In primul rand trebuie sa fiti pregatita in domeniul psihologic, nu filozofic ... Este frumoasa si filozofia, dar psihologul criminalist este absolvent de psihologie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Psiholog criminalist!? Adeleidis Adeleidis Buna ziua tuturor. Am si eu o nelamurire. Cum trebuie sa procedez exact pentru a deveni psiholog criminalist? Trebuie sa termin Facultatea de Drept ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist myryam myryam Doresc sa devin procuror criminalist,dar nu stiu ce studii sa urmez,este clar ca facultatea de drept dar ce specializare si masterul in ce domeniu si daca ... (vezi toată discuția)
Psihologia in criminalistica fleXible fleXible Salut. Sunt elev, am 17 ani si sunt interesat de Psihologie, vreau sa dau la Facultatea de Psihologie din Bucuresti si vreau sa stiu cum pot activa cu aceasta ... (vezi toată discuția)