As avea cateva intrebari in ceea ce priveste concediul de crestere copil. Eu am optat de curand pentru concediu de crestere copil pana la 1 an, indemnizatie ce nu am primit-o deocamdata, iar copilului meu trebuie sa-i intocmesc actele pentru certificat handicap deoarece a fost operata pe inima la varsta de o luna jumatate. Intrebarea mea este daca dupa eliberarea acestui certificat pot prelungi concediul de crestere copil pana la 3 ani?
OUG 111/2010, art. 2 alin. 4:
Pentru copilul cu handicap concediul pentru creşterea copilului se acordă până la împlinirea
de către acesta a vârstei de 3 ani, iar indemnizaţia aferentă se acordă în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
Depuneti toate documentele care atesta ca exista un handicap si vi se va prelungi concediul pana la varsta de 3 ani.
Dupa ce intrati in posesia certificatului de handicap pentru copil procedati in felul urmator:
- Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana ce copilul implineste 3 ani (anexati si o copie dupa certificatul de handicap).
- Cu o copie dupa decizia angajatorului de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de handicap al copilului va prezentati la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si completati cererea de prelungire a CCC pana la 3 ani.