Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 1 an a copilului cu indemnizatie lunara de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei. In luna martie bebelusul a fost diagnosticat pentru prima data cu bronsita cronica asmatiforma (asm), boala cu care a mai fost diagnosticat ulterior. Am inteles ca aceasta boala reprezinta un handicap si ca as putea solicita prelungirea concediului de cretere copil pana la varsta de 3 ani.
Daca initial am optat pentru acordarea concediului de crestere copil pana la varsta de 1 an pot solicita pe baza certificatului medical prelungirea concediului de crestere copil pana la implinirea varstei de 3 ani si plata aceleiasi indemnizatii de 85% din veniturile nete realizate in ultimele 12 luni? Daca da, care sunt pasi ce trebuie urmati si de ce documente as mai avea nevoie?
1. Daca veti obtine certificat de handicap pentru copil se va prelungi CCC de la 1 an la 3 ani (daca certificatul de handicap nu precizeaza alta data, mai inainte de 3 ani).
2. Cand aveti certificatul de handicap faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a beneficia de CCC pana la varsta de 3 ani a copilului (anexati o copie dupa certificatul de handicap).
3. - Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu certificatul de handicap va prezentati la Primarie si solicitati prelungirea CCC pana la varsta de 3 ani.
- Indemnizatia pentru CCC va fi aceeasi cu aceea pe care o aveti acum.