Buna seara
Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an.
Acum baietel are 10 luni si a fost diagnosticat cu astm bronsic?. La 11 luni mi se termina perioada de concediu de crestere a copilului, precum si indemnizatia de crestere.
Am fost programati la comisie pentru eliberarea certificatului de handicap dupa aceasta data, in consecinta certificatul de handicap imi va fi eliberat dupa o luna si ceva.
Intrebarile mele sunt:
1. In acest caz mai pot beneficia de indemnizatia si concediul de crestere copil (cu handicap ) pana la 3 ani? Adica ma duc la serviciu pentru o luna(cea de-a 12 a) si in momentul in care iese certificatul de handicap intru in CCC pana la 3 ani?
2. In ceea ce priveste stimulentul de insertie...am dreptul sa l cer pentru aceasta luna (cea de-a 12-a)?
3. Ce se intampla ulterior, dupa intrarea mea in CCC pana la 3 ani, mai primesc stimulent?
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an iar tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci el poate opta sau nu pentru a intra in CCC cel putin o luna.
- Fie ca intra sau nu tatal in CCC dvs. vi se supenda plata indemnizatiei pentru CCC in ultima luna si veti relua activitatea sau veti solicita concediu fara plata.
- Ca sa beneficiati de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte)
- Stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.
2. - Daca intre timp intrati in posesia certificatului de handicap pentru copil atunci solicitati angajatorului prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a prelungi si CCC pana la varsta de 3 ani.
- Apoi mergeti la Primarie cu certificatul de handicap si cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si solicitati indemnizatie pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
3. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC nu puteti sa beneficiati si de stimulentul de insertie.