avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap

Buna seara
Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an.
Acum baietel are 10 luni si a fost diagnosticat cu astm bronsic?. La 11 luni mi se termina perioada de concediu de crestere a copilului, precum si indemnizatia de crestere.
Am fost programati la comisie pentru eliberarea certificatului de handicap dupa aceasta data, in consecinta certificatul de handicap imi va fi eliberat dupa o luna si ceva.
Intrebarile mele sunt:
1. In acest caz mai pot beneficia de indemnizatia si concediul de crestere copil (cu handicap ) pana la 3 ani? Adica ma duc la serviciu pentru o luna(cea de-a 12 a) si in momentul in care iese certificatul de handicap intru in CCC pana la 3 ani?

2. In ceea ce priveste stimulentul de insertie...am dreptul sa l cer pentru aceasta luna (cea de-a 12-a)?
3. Ce se intampla ulterior, dupa intrarea mea in CCC pana la 3 ani, mai primesc stimulent?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 12 Februarie 2014
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an iar tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci el poate opta sau nu pentru a intra in CCC cel putin o luna.
- Fie ca intra sau nu tatal in CCC dvs. vi se supenda plata indemnizatiei pentru CCC in ultima luna si veti relua activitatea sau veti solicita concediu fara plata.
- Ca sa beneficiati de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte)
- Stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

2. - Daca intre timp intrati in posesia certificatului de handicap pentru copil atunci solicitati angajatorului prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a prelungi si CCC pana la varsta de 3 ani.
- Apoi mergeti la Primarie cu certificatul de handicap si cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si solicitati indemnizatie pentru CCC pana la varsta de 3 ani.

3. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC nu puteti sa beneficiati si de stimulentul de insertie.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil pana la 1 an Laurraa Laurraa Buna ziua! Speta este uramatoarea: Copil nascut la 19.08.2012, tatal (are venituri) nu solicita concediu paternal. Mama vrea sa se intoarca la servici in ... (vezi toată discuția)
Prelungirea perioadei concediului de crestere copil lidiadaria lidiadaria Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)