avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am drept la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am drept la somaj?

buna !
intrebare: in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate dar nu sunt consecutive ( in sensul ca intre locul de munca actual si cel anterior am o intrerupere de 2 luni). la sfarsitul lui ianuarie expira cim ( concediere lichidare firma ). beneficiez de ssomaj?
multumesc|!
Cel mai recent răspuns: Alin Gheorghe , Alte profesii 13:42, 14 Ianuarie 2009
mentionez ca am inceput activitatea in 09.04.2008 iar in 30.01.2009 expira preavizul de concediere
Pentru a beneficia de somaj aveti nevoie de un stagiu de 12 luni lucrate in ultimele 24 anterioare depunerii cererii pentru indemnizatie. Aceste luni lucrate nu trebuie sa fie consecutive pot exista intreruperi de activitate. Cele 12 luni trebuie sa fie in intervalul 30.01.2007 - 30.01.2009, daca depuneti dosarul in termen de 30 zile de la data incetarii CIM.
multumesc de ajutor! deci sunt in regula!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate somaj consecutiv? RODICA HANES RODICA HANES Buna ziua. Am intrat in somaj pe data de 21.03.2009 si, dupa lege, am 15 luni, adica pana pe 21.06.2010. Stiu ca de la data incetarii CIM trebuie sa dai ... (vezi toată discuția)
Care este termenul limita pentru depunerea dosarului de somaj la incetarea contractului de munca? Marsman Marsman Puteti sa-mi spuneti va rog in cit timp pot sa depun dosarul pt. somaj? Perioada de preaviz a expirat dar inca nu am semnat lichidarea. Am fost angajat cu ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa expirarea unui contract pe durata determinata kurti kurti Buna seara,am o intrebare am lucrat 7 luni fara intrerupere la o firma cu contract pe durata determinata.Inainte de aceste 7 luni am lucrat la alta firma. Am o ... (vezi toată discuția)